Sınıfta ‘harem selamlık’ oturma düzeni isteyen müdür görevden uzaklaştırıldı
Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki bir ortaokulda ‘harem selamlık’ oturma düzenine geçilmesine ilişkin talimat göndermesi üzerine hakkında soruşturma başlatılan müdür görevden uzaklaştırıldı.

Basına yansıyan haberlere göre Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın öğretmenlere ‘gereğinin yapılması’ için yazı gönderdi. Yazının yanısıra mesaj da yollandı.
 
Yazı şöyle: “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibariyle tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrencilerle erkek, kız öğrecilerle kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz.”
 
Müdürün bu ‘adımı’ tepki çekti. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, eğitimde bu zihniyete izin vermeyeceklerini ifade etti.
 
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ve sendika üyeleri adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.
 
 
Akın’ın ‘okulda oluşturmak istediği yeni düzen’ medyada yer bulunca il milli eğitim müdürlüğü harekete geçti.
 
Müdürlük soruşturma açıldığını şöyle duyurdu: “Osmangazi ilçemizdeki bir ortaokulumuzda yaşanan kız ve erkek öğrencilerin oturma düzenine ilişkin hususlarla ilgili inceleme, soruşturma başlatılmış olup, konu hakkındaki çalışmalar tüm boyutlarıyla, hassasiyetle yürütülmektedir.”
 
Soruşturma kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137’inci maddesi gereğince okul müdürü görevinden uzaklaştırıldı.
 
 

Diğer Yazılarımız