AB'den Türkiye'ye: Harekatı durdurun!
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye'yi Suriye'nin kuzeyindeki harekatı durdurmaya çağırdı. Juncker, "Eğer planları bir güvenli bölge yaratmayı içeriyorsa, AB'nin bunun için herhangi bir ödeme yapmasını beklemeyin" dedi.

Türkiye’nın Suriye’nin kuzeyinde hava ayağını başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Avrupa Birliği’nden (AB) ultimatomla karışık bir itidal çağrısı geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, “Suriye harekatını durdurun, ‘güvenli bölge’ için ödeme yapmayacağız” dedi.

Juncker Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin Suriye sınırında, bizim de anlamamız gereken güvenlik endişeleri var. Türkiye ve diğer aktörleri itidalli davranmaya çağırıyorum. Eğer planları bir güvenli bölge yaratmayı içeriyorsa, AB’nin bunun için herhangi bir ödeme yapmasını beklemeyin” dedi.

Avrupa Birliği, pazartesi günü olası harekata karşı olduğunu açıklamış ve “AB en başından beri askeri yöntemlerle sürdürülebilir herhangi bir çözüme ulaşılmayacağını belirtti” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer Yazılarımız