Akşener'den Saraçhane açıklaması: Sayın Kılıçdaroğlu’nu da aradım, telefonu kapalıydı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verilmesi ardından Saraçhane'de miting kararıyla ilgili olarak, o gün bütün liderleri aradığını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonunun ise kapalı olduğunu söyledi.

 
FOX Tv'de Çalar Saat programında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Akşener, "Yanlış anlaşılmasın izin almaya aramadım. Gövde gösteresi yapmak istedim. Zaten kimseden izin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım" dedi ve şöyle devam etti:
 
"Çünkü bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları. Bir tek Mersin hariç diğerlerinin tümü bütün CHP’nin ve İyi Parti teşkilatlarının çalışarak seçtirdiği belediye başkanları dolayısıyla bu arkadaşların iyi yaptıklarından da kötü yaptığı işlerinden de meshulüz. Dolayısıyla izne mizne ihtiyaç yok. Rica ederim böyle bir şey yok. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağız! CHP üyesi olarak seçilebilirler ama onların sorumluluğu hepimize ait."
 
"Sonra döndüm, bir güç oluşturabilelim diye Sayın Gültekin Uysal'ı aradım. Çok ağır gripti, Sayın Babacan'ı aradım, basınla ilgili bir programdaymış. Sayın Davutoğlu akşama gelebileceğini söyledi. Temel Bey'e de hiç ulaşamadık, hastanedeymiş. Ben orada bir güç gösterisi yapabilelim diye aradım."
 
 
'Asgari ücret Ocak'ta yine açlık sınırının altına düşecek'
 
Akşener, 8500 lira olarak açıklanan asgari ücretin Ocak ayında yine açlık sınırının altına düşeceğini söyledi.
 
Akşener, "Asgari ücreti sayın Erdoğan 8 bin 500 olarak açıkladı. Biz bütün hesapları yapıp 9 bin 600 olarak açıklamıştık. Açlık sınırı 7 bin 786 liraydı. Böyle bakınca 8 bin 500 lira tamam. Ama açlık sınırı Ocak ayında 8 bin 700 lira olacak, yani asgari ücret yine açlık sınırının altına düşecek. Gıdaya erişim ve ısınma müthiş bir problem" dedi.
 
Akşener, "Enflasyonla mücadele edilmesi lazım. Bu süreç içerisinde de düzenli güncelleme yapılması gerekiyor. Isınma, gıdaya erişim, elektrik müthiş bir problem" diye konuştu.

Diğer Yazılarımız