Almanya: Hafter ateşkesi sürdürmeye hazır
Libya için pazar günü düzenlenecek barış konferansının ev sahibi Almanya'dan kritik bir açıklama geldi. General Halife Hafter'le görüşmek için Bingazi'ye giden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ateşkesin süreceğini açıkladı. Maas, "Hafter, ateşkesi sürdürmeye söz verdi" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Libya’da General Halife Hafter’in ateşkesi sürdürmeye hazır olduğunu açıkladı. Maas, Berlin’deki barış konferansı öncesinde bugün Hafter’le Bingazi’de görüştükten sonra yaptığı açıklamada, “Hafter, hafta başında Moskova’da ateşkes anlaşmasını imzalamamış olmasına rağmen ateşkesi sürdürmeye söz verdi. Bu son derece önemli” dedi.
 
 
BERLİN’E DE GİDECEK
 
Türkiye ve Rusya’nın girişimiyle Moskova’da yapılan kalıcı ateşkes görüşmelerini terk eden Hafter’in pazar günü Berlin’de düzenlenecek konferansa katılacağı da açıklanmıştı.
 
Maas, Berlin’den Bingazi’ye hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, “Mesajımız açık: Kimse bu çatışmayı askeri yollardan kazanamaz” demişti. Berlin konferansını ‘Libya’daki ihtilafı uluslararası nüfuzdan kurtarma fırsatı’ olarak niteleyen Alman bakan, “Umarım taraflar, Libya’nın geleceğini tekrar Libyalılara verme yönündeki bu fırsatı değerlendirir” diye konuşmuştu. 

Diğer Yazılarımız