Erdoğan’dan ‘Dezenformasyon’ Yasası açıklaması: Acil bir ihtiyaçtı
Erdoğan, “dezenformasyonla mücadele” gerekçesiyle hazırlanan, muhalefetin ve basın meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak nitelendirdiği Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi hakkında da konuştu.

 
Yasanın keyfe keder bir düzenleme olmadığını savunan Erdoğan, “Artık daha fazla geciktirilmesi mümkün olmayan acil bir ihtiyaçtır” dedi.
 
 
Bizim amacımız fiziki alanda olduğu gibi sosyal medyada da vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmektir. Bizlere düşen bu görevi yerine getirdiğimiz için adeta ağızlarından köpükler saçarak höykürenler sosyal medya mecralarındaki kaostan, linç kültüründen beslenenlerdir.
 
Her yaştan, her kesimden vatandaşlarımızı sosyal medyadaki kokuşmuşluğa, yalana, iftiraya, şantaja, tehdit ve tehlikelere korumak için kimseden izin alacak değiliz.
 
Amerika da Almanya da benzerleri zaten var olan düzenlemeyi Türkiye'ye çok gören zihniyet beşinci kol elemanıdır. Ülkemizin her türlü çıkarını, mahremini hedef alan yalan ve iftira kampanyaları da bir çeşit terör saldırısıdır. Gazeteci diye çıkardıkları eli silahlı terörist çıkan bir anlayış elbette hakikat ışığının güçlenmesini istemez. Tepe tepe kullandıkları bir çöplüğün ıslah edilmesine yönelik adımların atılmasıdır. Hukukun sosyal medya mecralarında da geçerli olması herkesin menfaatinedir.
 

Diğer Yazılarımız