Bakan Koca: Hastane başvuruları yarı yarıya düştü
Sağlık Bakanı Koca, basına açıklamalar yaptı. 17 günlük kapanmanın dördüncü gününde hastanelere başvuruların yarı yarıya azaldığını söyleyen Koca, testlerin belirti gösterenlere yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke çapındaki kapanmanın dördüncü gününde Edirne'de açıklamalar yaptı. 17 günlük kapanmanın işe yaramaya başladığını söyleyen Koca, "Tam kapanmaya geçmek zorunda kalındı. 17 günlük kapanma dönemi ile vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımızı düşünüyoruz. Düşüşü görmeye başladık. Yakında durumunun vefat ve ağır hastalara da yansıyacağını düşünüyoruz" dedi.
 
'ASILSIZ DEĞERLENDİRMELER GÖRÜYORUZ'
Vaka sayılarındaki düşüşün yapılan test sayılarındaki düşüşten kaynaklandığı yorumlarını da değerlendiren Koca, "Düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak vaka sayılarının düştüğü yönünde asılsız değerlendirmeler görüyoruz. Testler semptom gösteren veya temaslı kişilere yapılmaktadır. Türkiye'de 2 haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya azalmıştır. 14 aydır büyük mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yeni pik dönemi yaşadık. tam kapanma zaruret haline geldi. Hedefimize ulaşacağız. Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz." 
 

Diğer Yazılarımız