Cavit Murtezaoğlu korona virüsü nedeniyle vefat etti
İstanbul'da sürgünde yaşayan İranlı sanatçı Cavit Murtezaoğlu, vefat etti. Murtezaoğlu, korona virüsü tedavisi görüyordu.

Korona virüsüne yakalanan İranlı sanatçı Cavit Murtezaoğlu vefat etti.
 
Cavit Murtezaoğlu’nun, korona virüsü nedeniyle 12 Temmuz’da yoğun bakıma alındığı belirtilmişti. Ahenk Müzik’ten edinilen bilgiye göre, İstanbul’da sürgünde yaşayan Murtezaoğlu, bugün öldü.
 
Sanatçının ölümünün ardından çok sayıda sanatçı ve müzisyen taziye mesajı paylaştı. Murtezaoğlu’nun yakınlarına sabır dileyen Servet Kocakaya, “Çok üzüldüm. Müzik dünyasında birçok solist arkadaşımıza şan dersi vermiş çok değerli bir müzik insanıydı. Toprağı bol olsun. Yakınlarına sabır diliyorum” dedi.
 
İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat da “İranlı Ehli Hak topluluğunun evladı, uzun yıllardır İstanbul’un misafiri müzisyen Cavit Murtezaoğlu’nu kaybettik” paylaşımını yaptı.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kültür Sanat Komisyonu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran’dan sürgün edilen, İstanbul’da yaşayan değerli müzisyen #CavitMurtezaoğlu Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Ezgileri, sesi ve nefesi daima bizlerle olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
 
CAVİT MURTEZAOĞLU KİMDİR?
 
İran Tebriz’de doğan ve Azerbaycan’da konservatuvar eğitimi alan Murtezaoğlu, İran Ehl-i Hak Alevilerinin müziğini caz formatıyla buluşturmuş ve Türkiye’de birçok konser vermişti. Murtezaoğlu makamsal yapıya dayanan müziğini ‘Caz-makam’ olarak tanımlamıştı.
 
İran’a döndükten sonra ‘Senli Günler’ ve ‘Susmam’ adlı iki albüm çıkardı. Aynı zamanda film ve belgesel müzikleri hazırladı.
 
Felsefi yazılarıyla dikkat çeken Murtezaoğlu İran, Avustralya, Azerbaycan, Almanya ve Türkiye’de felsefi seminerler verdi.
 
20 yıla varan eğitim tecrübelerini İstanbul’da kendi metoduyla ses eğitimi dersleri verdiği, ‘Ses Atölyesi’nde yoğunlaştırdı ve beş kitaptan oluşan doğu ve batı sentezli, ilk vokal metodunu yayına hazırladı

Diğer Yazılarımız