En çok CHP, en az HDP bayramlaşacak
Siyasi partiler arasında yapılan bayramlaşma programları pandemi nedeniyle Kurban Bayramı’nda da video konferans yöntemiyle organize edildi. Bayramın ikinci günü, 1 Ağustos’ta yapılacak online görüşmeler kapsamında AK Parti 11, CHP 13, HDP 4 ve İYİ Parti 10 siyasi partiyle bayramlaşacak.

Siyasi parti temsilcilerinin geleneksel bayram ziyaretleri bu Kurban Bayramı’nda da geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Covid-19 nedeniyle video konferans aracılığıyla gerçekleşecek. Parti genel merkezlerinde ikramların sunulduğu bayramlaşmaların yerine kameraların ardından bayram kutlanacak.
 
 
AK Parti, pandemi etkisinde geçen Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Gelecek ve DEVA Partisi temsilcileriyle Kurban Bayramı’nda da bayramlaşmayacak. CHP 13, HDP 4, İYİ Parti ise 10 siyasi partiyle bayramlaşacak.
 
AK PARTİ GELECEK VE DEVA İLE BAYRAMLAŞMAYACAK
 
AK Parti, 1 Ağustos Cumartesi günü ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileriyle video konferans yöntemiyle bayramlaşacak. İktidar partisi CHP’nin ardından sırasıyla MHP, Hür Dava Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, İYİ Parti, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi temsilcileriyle bayramlaşacak.
 
AK Parti, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi partiden ayrılan isimlerin öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’yle Kurban Bayramı’nda da bayramlaşmayacak.
 
AK Parti’nin bayramlaşma heyetinde ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Nihan Turna Sakaltaş ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Hasan Murat Öz’ün de yer alacak.
 
CHP 13 SİYASİ PARTİYLE BAYRAMLAŞACAK
 
Kurban Bayramı’nın ikinci günü CHP de partiler arası bayramlaşma programına AK Parti ile başlayacak. Video konferans yöntemiyle Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Parti Meclisi Üyeleri Deniz Demir, Pınar Uzun ile Ahmet Hakan Uyanık’tan oluşan heyet ile bayramlaşmaları gerçekleştirecek olan CHP, AK Parti’nin ardından sırasıyla, DSP, Vatan Partisi, HDP, İYİ Parti, BBP, DP, MHP, SAADET, ANAP, Yeniden Refah Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’yle bayramlaşacak.
 
HDP 4 SİYASİ PARTİYLE BAYRAMLAŞACAK
 
Video konferans yöntemiyle bayram ziyaretlerini gerçekleştirecek olan HDP de Kurban Bayramı kapsamında 4 siyasi partiyle bayramlaşacak. HDP’nin bayramlaşma programında yer alan siyasi partiler CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve SAADET olarak belirlendi. HDP bayramlaşma heyetinde Parti Sözcüsü Ebru Günay ve İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu yer alacak.
 
İYİ PARTİ 10 SİYASİ PARTİYLE BAYRAMLAŞACAK
 
İYİ Parti’nin Kurban Bayramı bayramlaşma heyetinde ise İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Aydın Adnan Sezgin, Isparta Milletvekili Aylin CESUR, Genç Teşkilatlanmasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhun Bilenler yer alacak.
 
SAADET, DP, CHP, AK Parti, BBP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, DSP, ANAP ve Yeniden Refah Partisi’yle bayramlaşacak olan İYİ Parti’nin programında HDP ve MHP ise yer almadı.

Diğer Yazılarımız