CHP'den Erdoğan'a: İş sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerin evlenmemesiyle ilgili yakınmasına CHP Sözcüsü Öztrak şöyle yanıt verdi: "Eli doğru dürüst ekmek tutmayan gençler nasıl evlenecek? İş sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülecek?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlerin geç evlendiğine dair yakınmasına tepki göstererek, gençlere iş bulunması gerektiğini söyledi.
 
Öztrak, düzenlediği basın toplantısında, “Eli doğru dürüst ekmek tutmayan gençler nasıl evlenecek? Bunu soran yok. İş sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülecek? Madem devlet babadan bahsediyorsunuz, o zaman bu ülkenin evlatlarına iş bulmak zorundasınız. “Herkese iş bulmak zorunda değiliz” dediniz. İş bulma mecburiyetinde değilseniz bu evlenme evlenmeme işlerine karışmayacak, susacaksınız” diye konuştu. Öztrak şunları söyledi:
 
“3-5 yandaş için milletin sınırlı kaynaklarını heba ettiniz. İşsizlikle makyajlı gerilemenin sürmesi artık mümkün değil. Boş bir kibirin yönettiği ülkemiz her alanda duvara çarpıyor. Devlette liyakatın yerini sarayın kibirlisine sadakat aldı. Bürokrasi çalışmıyor, işler hesapsız gidiyor. Bu memlekette umreye gidecek milletvekillerinin Saray’dan izin alması gerekirken Simit Sarayı’nı kurtarma operasyonundan haberdar olmaması mümkün mü? Kamyoncuya diyorlar ki yükünü indirdikten 6 saat sonra e-fatura kesme zorunluluğu getirildi. Hükûmetin kamyoncularla derdi ne? Bu rejim milletin derdine çözüm getiremiyor. Tek adam rejimi geldiğinden beri cebimizi boşaltıyor. Devlet yönetimi liyakat, ehliyet ister. Öncelikli ciddiyeti ilan etmek gerekiyor. Hükümetin kamyoncularla alıp veremediği nedir anlamadım. Tepki alınca ertelediler. Bu uygulamayı kimler zengin olsun diye yaptınız? Tek adam rejimi geldiği günden beri cebimizi boşaltıyor. Bütçede artık kaynak bitti. Yeni vergiler geliyor, bunlardan biri değerli konut vergisi. Vatandaştan tepki gelince de bu uygulamanın da erteleneceğini öğreniyoruz. Biz CHP olarak bu son 3 verginin adil olmadığı gerekçesiyle AYM’ye başvurduk. GSS borcunu ödeyemeyen yurttaşlarımız sağlık hizmetinden yararlanamayacaktı. Yine bir Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu uygulamayı ertelediler.”
 
Duvar

Diğer Yazılarımız