CHP ve HDP'den üç ismin vekilliği düşürüldü
TBMM Genel Kurulu'nda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) dosyaları henüz karara bağlanmamış olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in milletvekillikleri düşürüldü. Gergin geçen Genel Kurul, CHP ve HDP'nin protestolarına sahne oldu.

Cezaları onanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in TBMM Genel Kurul'da milletvekillikleri düşürüldü.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “Terör örgütü PKK’ya üye olmak” suçundan yargılanan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında verilen 6 yıl 3 ay, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları hakkındaki 9 yıl hapis cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nce 24 Eylül 2019’da onanmıştı.

CHP’li Berberoğlu ise MİT TIR'ları görüntülerini gazeteci Can Dündar’a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza da Yargıtay tarafından onanmıştı.

Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu’nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti. Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları hakkındaki yargı kararları TBMM bekletiliyordu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

CHP ve HDP’nin durumu Anayasa Mahkemesi’ne taşıması bekleniyor.

MECLİS’TE SLOGANLAR…

Meclis’te AKP’li vekilllerle beraber CHP’li ve HDP’li vekiller arasında tartışma çıktı.

CHP’li ve HDP’li vekiller karar okunurken, söz konusu kararı protesto ederek masalara vurdu.

Vekiller, Meclis’te “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

Diğer Yazılarımız