Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Altındağ Kültür Sarayı'nda AKP Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen bir etkinlikteki konuşmasına cevaben sosyal medya hesabından "Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor" ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

 
 
Erdoğan konuşmasında, "Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kızlarımıza, kadınlarımıza zulmedilemez. O dönem bitti. Bunu biz başardık" demiş ve "CHP ne yapıyor? Sembolik olarak her zaman yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, geliyor yakasına bir rozet takıyor. 'Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz' buradan ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna" ifadelerini kullanmıştı.
 
 
 
Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın konuşmasına şöyle yanıt verdi:
 
"Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor. Kadınlara "tane" mi dersin, "birkaç başörtülü" mü dersin, "konu mankeni" mi dersin, "sembolik" mi dersin. Neler neler dersin... Kadın haklarına inanmayan sen, bunu sadece oy almak için bir iş gibi görürsün."
 
"Diline de vurur işte böyle. Çünkü sen busun. Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum. Siz "tane" değisiniz. "İş" değilsiniz. "Konu mankeni" değilsiniz. "Sembolik" değilsiniz."
 
"Hepiniz bireysiniz ve kazanımlarınız sizin başarınızdır. Bu kazanımları size kimse vermedi, bahşetmedi; siz aldınız. Bay Kemal de her zaman bu konuda haddini bilir ve bilecektir."

Diğer Yazılarımız