DSP 34. yaşını kutladı
Demokratik Sol Parti, 34. kuruluş yıl dönümünü Ankara’da düzenlenen anma ve etkinliklerle kutladı.

DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL, Başkanlık Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri ile il örgütü temsilcileri sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzuruna çıktı.
 
Mozoleye çelenk bıraktıktan sonra şeref defterini imzalayan Önder AKSAKAL, burada yaptığı konuşmada hiçbir zaman ATATÜRK’ün yolundan ayrılmadıklarını söyledi.  ECEVİT’in öğretileri ışığında mücadeleye devam ettiklerini belirten AKSAKAL, “Aziz ATATÜRK, Bağımsızlık şiarın çerçevesinde ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için  yılmadan, yorulmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
DSP heyetinin ikinci durağı Devlet Mezarlığı oldu. Parti’nin onursal Genel Başkanı Bülent ECEVİT’in kabrini ziyaret eden DSP’liler, kurucu liderleri önünde saygı duruşunda bulundu. Burada da kısa bir konuşma yapan AKSAKAL, “Değerli Genel Başkanım, emanetini, senin ilkelerini güçlendirerek bizden sonra gelecek evlatlarımıza da biz güvenle emanet edebileceğiz.” dedi.
 
Anıtkabir ve Devlet Mezarlığı’ndan düzenlenen anmalar sonrası, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda “TÜRK SİYASETİNDE 34 YIL” adlı kutlama etkinliği düzenlendi.
 
DSP’nin 34. kuruluş yıl dönümü etkinliğine, Ak Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih ŞAHİN, CHP Eskişehir Milletvekili Utku ÇAKIRÖZER,CHP Ordu Milletvekili Mustafa ADIGÜZEL,Önceki Dönem Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak BENLİ, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel YANIKÖMEROĞLU, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dursun AKDEMİR, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan ENÇ, Eskişehir Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Yozgat Sorgun Bahadın Belediye Başkanı Yurtseven BOZDEMİR, BTP Başkanlık Divanı Üyesi Mevlüt Emtre VONA’nın yanı sıra, TÜRK-İŞ, EĞİTİM-İŞ ve HAK-İŞ temsilcileri katıldı.
 
 
DSP’nin 34 yıllık siyaset yolculuğunun sembolize edildiği bir sinevizyon gösterisinin izletildiği etkinlikle, DSP lideri Önder AKSAKAL da bir konuşma yaptı.
 
DSP’nin en eski siyasi partilerden birisi olduğunu ifade eden AKSAKAL, tüm misafirlere teker teker teşekkür etti.
 
Çok kısıtlı imkanlarla DSP’yi ayakta tuttuklarını ve mücadeleye devam ettiklerini belirten AKSAKAL, yüzde 10 barajının demokrasiye büyük zarar verdiğini, partilerin eşit olanaklara sahip olmadığını söyledi.
 
AKSAKAL’ın konuşmasının ardından DSP’nin 34. yıl pastası kesildi.
 
 

Diğer Yazılarımız