DSP’den 2020’de ziyaret golü!
DSP’liler Önder Aksakal liderliğinde 2020’nin son döneminde anlamlı ve önemli ziyaretlere imza attı ki; bunun yansımaları 2021’de görülecektir...

2020, her alanda olduğu gibi siyaset dünyasında da pek çok sarsıntıya sebep oldu.

Bu sarsıntının yarattığı enkazın altında kalanlar olduğu gibi, bundan fayda sağlayan siyasi partiler ve liderler de vardı.

Demokratik Sol Parti ve Genel Başkanı Önder Aksakal, siyaseten yarar sağlamasıyla dikkat çekti.

DSP’liler Aksakal liderliğinde 2020’nin son döneminde öylesine anlamlı ve önemli ziyaretlere imza attı ki bunun yansımaları 2021’de görülecektir.

Bu ziyaretlerin nedeni, hazırlanan, “Ekonomi, Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Reformu” alanındaki “DSP Önerileri”ni muhataplara iletmekti.

Böylece, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘reform’ söylemiyle hareketlenen ortamı en iyi değerlendiren parti ‘öneriler’iyle DSP oldu. Cumhurbaşkanının açıklamasının ardından hızlı hareket eden ve tüm rakiplerine çalım atarak bir anlamda ‘ziyaret golü’ atan DSP, hem konuşulur oldu nem de çok önemli bir konuda somut girişimiyle dikkat çekti.

İlk ziyaret CHP’ye

CHP ziyaretinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme sonrası bir açıklama yapan Genel Başkanı Önder Aksakal, “Toplumda güveni sağlamak, gelişmiş demokrasilerdeki hukukun üstünlüğünü merkezine alan ‘Adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun.’ düsturunun karşılık bulduğu, üzerinde baskı ve vesayetin olmadığı bağımsız yargının yeniden tesisiyle mümkün olacaktır.” derken, hazırlanan ‘öneriler’in özüne ilişkin de ipuçları verdi.

İYİ Parti ziyareti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine eleştirilerde bulunan Aksakal, partisinin siyasi yelpazedeki yerini net biçimde ifade etti:

“Demokratik Sol Parti olarak, 97 yıllık Cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine olan inanç ve bağlılığımızla Milliyetçi, Vatansever, Sol bir parti olduğumuzu her fırsatta vurguluyoruz.”

Reform yapılırken hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı ilkesinden ayrılmamak gerektiğini belirten Aksakal, karma ekonomiye dönmenin şart olduğunu söyledi.

Diğer ziyaretler

DSP Genel Başkanı Aksakal, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret etti. Bu ziyarette Aksakal’a Aksakal’a, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Onur İste ile Genel Sekreter Yardımcısı Ejder Onursal eşlik etti.

Aksakal Külliye’de

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 2020’nin bitmesini iki gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

DSP’den yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, ‘Ekonomi, hukuk, demokrasi ve insan hakları reformu’ konusunda hazırlanan DSP önerileri çalışmasını paylaşmak üzere Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti” denildi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Aksakal, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilen Ekonomi ve Hukuk Reformu konularında DSP olarak düşünce ve önerilerimizi içeren çalışmalarımızın yer aldığı dosyayı başta iktidar partisi olmak üzere HDP hariç, parlamentoda temsil edilen siyasi partilerle, TBMM Başkanı ve Adalet Bakanımızla paylaşmak amacıyla ziyaretlerimizi oluşturmuştuk. Bu çerçevede bugün de Sayın Cumhurbaşkanı’na ziyaretimizi gerçekleştirdik. 2020 yılının son gününe rastlayan ziyaretimizde elbette ki bu çalışmalarımızın içeriği yanında bütün bir yıl boyunca ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri de ayrıca değerlendirme olanağı bulduk.”

 

Ankhaber - Okan Kara

Diğer Yazılarımız