DSP'den kıdem tazminatı kararına tepki
Demokratik Sol Parti Yerel Yönetimler, Dernekler, Sendikalar ve STK’lar ile ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat ÖZBİLGE, milyonlarca çalışanı ilgilendiren, cumhurbaşkanının geçtiğimiz gün Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile kıdem tazminatında yeni dönemle ilgili açıklamaları sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

ÖZBİLGE açıklamasında; “Kıdem tazminatı kazanılmış bir haktır. Bu haktan geriye dönüş, asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Üzerinde hiçbir şekilde tasarruf yapılamaz. Fona devredilemez. Mevcut iktidarın kıt kaynakları, üretime ve istihdama aktarmak yerine; tercihlerinde alın terine ve emeğin kazanılmış haklarına yönelen bir tutum izlemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Emekçilerin çözüm bekleyen birçok sorunları varken, amaçlanan nedir? Endişemiz odur ki işçi çıkarımları ve keyfi davranışların önünün açılacağıdır. Hatırlatmak isterim ki kıdem tazminatı güvencenin bir temelidir. Bu ayağı zedelerseniz altından kalkamazsınız.

Öncelikle işçi sağlığı, iş güvencesi, sendikal yaşamın çalışanların ve emekçilerin örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılması, taşeronluk sisteminin ekonomimizden tümden çıkartılması gibi temel sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır.

Demokratik Sol Parti olarak yurttaşların duygularını, düşüncelerini, emeklerini sömüren, toplumsal değerleri yozlaştıran, ve doğal kaynakları vahşice yok eden çağdışı sistemle mücadelemize devam etmekteyiz. Elbette halkımızın desteğiyle ezenin ve ezilenin olmadığı insanca ve hakça bir düzen kuracağız.” şeklinde konuştu.
 

Diğer Yazılarımız