Dünya çapında vaka sayısı 5 milyonu geçti
Dünya çapında korona virüsüne yakalananların sayısı 5 milyon eşiğini aşarken, Latin Amerika'dan bildirilen vaka sayıları Avrupa ve ABD'yi geçti. Uzmanlar, Latin Amerika ülkelerindeki artışın küresel salgında yeni bir safha olduğunu söylüyor.

Korona virüsü salgınında birçok ülkenin normalleşmeyi konuştuğu bir dönemde, dünya çapındaki vaka sayısı 5 milyonu geçti. Dünya genelinde bildirilen vaka sayısının 5 milyon 38’e, ölü sayısının ise 328 bin 172’ye yükseldiği belirtildi. Gerçek sayıların ise çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

LATİN AMERİKA ABD VE AVRUPA’YI GEÇTİ

Son veriler, Latin Amerika ülkelerindeki toplam vaka sayısının, bugüne dek salgının merkez üsleri olan Avrupa ve ABD’yi geçtiğini gösteriyor. Uzmanlar, bunun küresel salgında yeni bir safha olduğunu söylüyor.

Buna göre, geçtiğimiz hafta rapor edilen 91 bini aşkın vakanın yaklaşık üçte biri Latin Amerika ülkelerinde görüldü. Latin Amerika’daki yeni vakaların büyük çoğunluğuysa, popülist ve faşist eğilimli Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun politikaları nedeniyle salgının kontrol edilemez bir noktaya ulaştığı Brezilya’da görüldü.

BREZİLYA’DA BİR GÜNDE 888 ÖLÜM

Brezilya son olarak, 888 yeni ölüm yeni ölüm bildirdi. Ülkede son bir günde kaydedilen vaka sayısı da rekor kırdı; 20 bin yeni vaka bildirimiyle, ülkedeki toplam vaka sayısı 291 bin 579’a yükseldi. Brezilya geçtiğimiz hafta vaka sayılarında Almanya, Fransa ve İngiltere’yi geçerek, ABD ve Rusya’nın ardından üçüncü sıraya yerleşmişti.

MEKSİKA’DA REKOR ÖLÜM

Salgının giderek yayıldığı bir diğer ülke olan Meksika’da da, bir günde görülen en yüksek ölüm kaydedildi. Ülkede son 24 saatte 424 kişi korona virüsünden öldü, 2 bin 248 yeni vaka kaydedildi. Bu verilerle Meksika’daki toplam ölü sayısı 6 bin 90’a, vaka sayısı 56 bin 594’e yükseldi.

RUSYA’DA ÖLÜ SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ

ABD’de son vaka sayısı 1 milyon 551 bin 853, ölü sayısı ise 93 bin 439 olarak hesaplanırken, Rusya’daki ölümler de bugün itibarıyla 3 bini geçti. Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte kaydedilen 127 ölümle, toplam sayının 3 bin 9’a yükseldiği belirtildi. Rusya’daki toplam vaka sayısı ise bir günde 8 bin 849 artarak 317 bin 554’e yükseldi.

Diğer Yazılarımız