“Edepsiz, Sapkın, Tetikçi Kalem”
DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL, Sabah Gazetesi yazarı Engin ARDIÇ’ın DSP’yi, merhum Bülent ECEVİT’i ve kendisini hedef alan 16 Kasım tarihli “Vesayet Mezarlığı” başlıklı yazısına çok sert bir yanıtla karşılık verdi.

DSP’nin İstanbul İl Kongresi’nde konuşan AKSAKAL, Engin ARDIÇ’ı “yazar demeye bin şahit isteyen edepsiz, tetikçi, sapkın kalem” olarak tanımladı.
 
ARDIÇ’ın Ergenekon/ Balyoz Davaları süresince  yazdığı yazılara atıfta bulunan ve ARDIÇ’ın DSP nefretinin Cumhuriyet’e ve ATATÜRK’e duyduğu öfkenin yansıması olduğunu belirten DSP lideri “Uğradığı iftira ve haksızlığı gururuna yediremeyip canına kıyan kumpas şehidine ‘mermiye kafa attı’ yazan bir tetikçiden, her yazısında sapkın ve hastalıklı ruh halinden hezeyanlar yansıtan bir cumhuriyet düşmanından ancak böyle bir yazı beklenirdi.” ifadelerini kullandı.
 
DSP’nin tüm engellemelere rağmen siyaset sahnesinde kalmaya devam etmesinin ARDIÇ gibileri rahatsız ettiğini ifade eden AKSAKAL, “İt Ürür Kervan Yürür” dedi.
 
DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL’ın Engin ARDIÇ’a verdiği yanıtın tam metni şu şekilde:
 
“Sabah gazetesinin “yazar” demeye bin şahit isteyen edepsiz kalemi Engin Ardıç, 16 Kasım 2019 tarihli “Vesayet Mezarlığı” başlıklı yazısında, haddini ve maksadını aşarak partimizi, liderimizi ve şahsımı hedef almıştır
 
Öncelikle belirtmeliyim ki;
 
Uğradığı iftira ve haksızlığı gururuna yediremeyip canına kıyan kumpas şehidine “mermiye kafa attı” yazan bir tetikçiden, her yazısında sapkın ve hastalıklı ruh halinden hezeyanlar yansıtan bir cumhuriyet düşmanından ancak böyle bir yazı beklenirdi.
 
Bir odunun adıyla müsemma Engin efendi (!)
 
DSP’nin açılan kapısından belki kediler girer ama çakallar asla!
 
Biraz önce söylediğim gibi, Demokratik Sol Parti egemen emperyal sistemin mevcut ayarlarına uyum sağlamayan bir yazılıma sahip olduğundandır ki, işte böyle toplum katında güçlendiğinde bunların asvalyaları atmakta, ampulleri patlamaktadır.
 
Patlasanız da, çatlasanız da DSP’nin yeniden iktidarını engelleyemeyeceksiniz!
 
ECEVİT’in evlatları, ATATÜRK’ün askerleri değerli demokratik solcular,
 
Saygıdeğer basın mensupları,
 
Partimizin 34. Kuruluş Yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret etmemizi diline dolayan bu zat, aslında partimize değil ATATÜRK’e ve Cumhuriyet’i kuran iradeye duyduğu nefretini yansıtmaktadır.
 
Demokratik Sol Parti‘nin hem iktidarın, hem de ana muhalefetin çeşitli engellemelerine rağmen dimdik ayakta olması, milletimizin sorunlarına çözümler üretmesi, siyaset sahnesinde kalmaya devam etmesi, belli ki FETÖ’nün kılıç “Ardıçını” ziyadesiyle rahatsız etmiş.
 
Ama böyleleri bilsinler ki; “İt ürür, kervan yürür!”
 
Ardıç gibilerin yazıp çizdikleriyle ne Demokratik Sol Parti, ne de Demokratik Sol Düşünce’nin soylu evlatları yolundan dönecektir.
 
Darbelerin, tuzakların, kumpasların, ateş çemberlerinin içinden bugünlere gelen Demokratik Solcuların milletin kalbindeki yeri, oy oranlarıyla ölçülemez.
 
“Ardıç”tan bunu anlamasını elbette beklemiyorum.
 
Ancak hem partimize, hem Onursal Genel Başkanımıza hem de Cumhuriyetimizin kurucu liderlerine her fırsatta kin kusan bu müptezele hak ettiği yanıtı vermeyi de bir görev olarak görüyorum.
 
“Ardıç” gibiler rahatsız olsun veya olmasın; DSP dimdik ayaktadır. Demokratik Sol davanın vefakar ve cefakar evlatları da daha nice 34 yıl millete hizmet yolunda mücadeleye devam edecektir.”

Diğer Yazılarımız