Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Koşa koşa katille kucaklaşmaya gitti
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un daveti üzerine iki günlüğüne ülkeye giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.
 
 
UTAN DİYECEĞİM AMA NAFİLE
 
İsim vermeden Suudi Arabistan’a devredilen Cemal Kaşıkçı davasını ve Gezi davası kararlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
 
 
“Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile.”
 
 
“GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”
 
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018'de İstanbul'da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili davada 7 Nisan’da durdurma kararı verildi. Dosya, Adalet Bakanlığı'nın olumlu görüşü üzerine Suudi Arabistan'a devredildi.
 
Kaşıkçı cinayetine ilişkin Türkiye'deki yargılama dosyasının kapatılması akıllara Erdoğan'ın konuyla ilgili değerlendirmelerini getirdi. 23 Ekim 2018 günü TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Cemal Kaşıkcı cinayetinin ayrıntılarını anlatan ve Türkiye'nin konuyla ilgili tutumunu paylaşan Erdoğan, yargılamanın İstanbul'da yapılmasını istemiş ve “Biz, sınırlarımız içinde işlenen bu cinayeti elbette tüm boyutlarıyla araştıracak, soruşturacak ve gereğini yerine getireceğiz” demişti.
 
 
“BU MİLLET ENAYİ DEĞİL”
 
Erdoğan, 14 Aralık 2018’de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 2. Konferansı'nda ise şu ifadeleri kullanmıştı:
 
– Veliaht prens dedi ki, ‘Cemal Kaşıkçı, başkonsolosluktan çıktı.’ Ya Cemal Kaşıkçı çocuk mu? Oradan çıktıysa dışarıda nişanlısı var. Onu da alıp beraber ayrılmaz mıydı? Bunlar dünyayı enayi zannediyor. İnsanları enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir. Ve tabi dedik ki biz herkese açığız. Suudi Arabistan belgeleri dinlemek istedi. Bir de almak istedi. Dedik o kadar da değil, dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz.
 
 
– Ha verelim de ondan sonra bir de bunları yok mu edeceksiniz? Hesap bu. Amerika geldi ve CIA hepsini dinlediler ve sonra bilgi verdiler. Almanya, Fransa, Kanada kim istiyorsa dedik gelin dinleyin, dinlettik. Kendi istihbarat şefi bile, ‘Bu bir felaket, bu adam uyuşturulmuş' diyor, adam açık açık diyor ki, ‘Ben kesmesini iyi bilirim' diyor.
 
– Niye bu bir morg mevzu çünkü ve bu adam bir asker. Bunların hepsi kayıtlarda var. Eninde sonunda denilen yere geldiler, şimdi Amerikan senatosu ne diyor. Suudi yönetimini şimdi suçluyor.”
 
Tüm bu gelişmelerin ardından; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un daveti üzerine iki günlük ziyaret çerçevesinde dün, eşi Emine Erdoğan, bazı bakanlar ve Cumhurbaşkanlığı temsilcileri ile Suudi Arabistan’ın Cidde kentine gitti.
 
Kaşıkçı cinayetinin en önemli isimlerinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Al-Salam Sarayı'nda bir araya geldi. Erdoğan ve Veliaht Presin kucaklaştığı anlara ilişkin video ve fotoğraf dikkat çekti.
 

Diğer Yazılarımız