Enis Berberoğlu yeniden cezaevine girecek
CHP'li Enis Berberoğlu, basın toplantısı düzenleyerek helallik istedi. Kalan 18 aylık süresi için cezaevine gireceğini belirten Berberoğlu, "Demokrasi için bir bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP’liler öder” dedi.

Milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kalan 18 aylık cezasını yatmak için teslim olacağını söyledi.

Berberoğlu, cezaevinden çıktığı günden bu yana demokrasi koşullarında bir gelişme olmadığını, kararın kendisi için sürpriz olmadığını ifade etti. “Demokrasi için bir bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP’liler öder” diyen Berberoğlu, basın mensuplarından helallik istedi.

16 AY CEZAEVİNDE KALMIŞTI

CHP milletvekili Enis Berberoğlu MİT TIR’ları haberi yüzünden casuslu suçuyla yargılanmış, 25 yıl hapse çarptırılmıştı. Tartışmalı kararlar üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Haziran 2017 günü Ankara’dan İstanbul’da sona eren 24 günlük Adalet Yürüyüşü yapmıştı. Berberoğlu yaklaşık 16 ay tutuklu kalmış, Eylül 2018’de 5 yıl 10 ay hapis cezası onanmış, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verilmişti.

Diğer Yazılarımız