Erdoğan: Başörtüsü teklifinde Meclis görevini yapmazsa, son kararı millet verir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ana dek 550 bin sığınmacının ülkesine döndüğünü söyledi ve Türkiye, Rusya ve Suriye arasında yürütülen diplomatik temaslarla bu sayının daha da artacağını belirtti.

 
Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine de değinen Cumhurbaşkanı "Meclis görevini yerine getirmezse son kararı milletimizin kendisi verecektir" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda yaptığı konuşmada "Çatışmadan kaçan 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere, 4 milyon mağdur ve mazluma kucak açtık" dedi ve "Ülkemize sığınanları geri göndermedik. Suriye'deki çadır kentlerde hayata tutunmaya çalışanlara yardım götürürken kimsenin inancına kökenine bakmadık" ifadelerini kullandı.
 
"Terörden temizlenen bölgelere şu ana kadar 550 bin sığınmacının geri döndüğünü" söyleyen Erdoğan, "Ülkemizdeki Suriyelilerin gönüllü olarak ülkesine geri dönüşleri hızlanmıştır. Rusya, Suriye ve Türkiye olarak yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu sayı daha da artacak" diye konuştu.
 
Erdoğan, başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifi için de "Türk demokrasisinin olgunluk seviyesini gösterecek" nitelendirmesinde bulundu.
 
Erdoğan, konuyla ilgili Meclis'in gerekli adımı atmasını beklediğini belirtirken, "Meclis görevini yerine getirmezse son kararı milletimizin kendisi verecektir" diye konuştu.

Diğer Yazılarımız