Erdoğan: Evlatlarımızı terör tehdidi olmadan yaşatmaya kararlıyız
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimiz Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatı ile terör yuvalarını darmadağın ediyor. Sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Evlatlarımızı terör tehdidi olmadan yaşatmaya kararlıyız" dedi.

 
Öğretmenler Günü için 81 ilden gelen öğretmenlere hitap eden Erdoğan, konuşmasına "Teröre şehit verdiğimiz İstiklal Caddesi'nde Arzu Özsoy ve Karkamış'ta Ayşegül Alkan öğretmenlerimiz için de başsağlığı diliyorum" derken, "Bizim varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir. Biz öğretmenlerimizle bugünlere geldik. Eğer Cumhurbaşkanı olduysak öğretmenlerimizin sayesinde oldu." ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Öğretmenler bilgisi ile beraber, tecrübesi ile beraber bizlere örnek oluyor. Öğretmen olmak bir cana dokunmaktır Öğretmenlerimiz eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşı olmakla birlikte karakterlerimizin de mimarıdır. Son 20 yıldır öğretmelerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için pek çok adım attık.
 
Her seviyede çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Derslik sayısını 2'ye katlayıp kalabalık sınıf sorununu çözdük. 120 kişilik sınıflarımız vardı. Bizim çektiğimiz çileyi bu nesil çekmesin diye düzenlemeler yaptık.
 
Eğitimi daima ilk sıraya yerleştirdik. Türkiye büyüdükçe şartları ve imkanları çoğaldıkça öğretmenlere yansıtmayı görev bildik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık.
 
Biz günü kurtarmaya değil, geleceği inşa etmeye, geleceğe yön vermeye odaklandık."

Diğer Yazılarımız