Erdoğan: İstanbul yerel yönetime bırakılamayacak kadar önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuştu: "Kanal İstanbul'a karşı çıkanların, bu projenin aslında ne olduğu konusunda en küçük bir bilgileri veya fikirleri bulunmadığından eminiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak törenine katıldı. “İstanbul’un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar önemlidir” diyen Erdoğan, “Kanal İstanbul’a karşı çıkanların projenin ne olduğuna dair hiçbir fikirleri olmadığına emin olduklarını” söyledi.
 
Havalimanı ve Gayrettepe arasındaki ulaşımın 35 dakikada sağlanacağını ve ülkenin ilk hızlı metrosu olacağını söyleyen Erdoğan, “İşi siyasi şaklabanlığa vurup sadece kendi hesaplarınızın ardından giderseniz, millet de size ilk fırsatta dersinizi verir. Şehrine hizmet getirmek isteyen her belediyeye partisine bakmaksızın destek veriyoruz. İstanbul’da da yapılan her hayırlı işin yanında yer alırken bizim hayata geçirmeye çalıştığımız hayırlı işlerin önünün kesilmesine izin vermeyeceğiz. Belediyeler görevlerini yerine getirmiyor diye halkımızın mağduriyetine göz yumacak da değiliz” diye konuştu.
 
‘İSTEMESELER DE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ’
 
Erdoğan projelerle ilgili, “İstemezük diyenler Marmaray’dan geçiyor, Avrasya’dan geçiyor. Saygı duymazlar. Onlar isteseler de istemeseler de biz milletimize hizmete devam edeceğiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık, ne dediler istemezük. Yaptık mı yaptık. Toplu konut olmaz, yapılmaz diyorlardı. Başvuru 1 milyonu aştı. Niye benim milletim bir kuruma inanıyorsa, orada akan sular durur. TOKİ’ye inanıyor, başvuru yapıyor. Faizler indikçe benim vatandaşımın bu noktadaki müracaatı daha da artacak. Söz verdiler, sözlerini yerine getirdiler mi? Bunların en büyük marifeti yalan. Biz verdiğimiz sözlerin hep arkasında durduk. Hayırlı işlerin önünün kesilmesine de izin vermeyiz. Ücretsiz süt vereceklerdi, hâlâ süt gelecek. Allah’a dua edelim de sularımız, yağmurlarımız kesilmesin” ifadelerini kullandı.
 
‘BİZİM İÇİN TARTIŞILACAK BİR KONU YOK’
 
Erdoğan Kanal İstanbul Projesi’ne gelen itirazlara dair de şunları söyledi: “Bugün de bir toplantı yapmışlar. Bizim açımızdan tartışılacak bir konu yok. Hayata geçirmeye çalıştığımız hayırlı projelerin önünün kesilmesine izin vermeyeceğiz. Bu projeye millet destek verdi. Bu tartışma tartışma yaratanlarla onu engellemek isteyenler arasındadır. Kanal İstanbul’u kör düşmanlık yapanlara rağmen tamamlayacağız.”
 
Libya meselesine ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, “Muhalefet Libya’da ne işimiz olduğunu soruyor. Biz tüm dünyayı hayran bırakan bir denklem kurduk bunu anlamıyorlar. Yarın Libya’ya çözüm aramak için Berlin’de olacağız. Bay Kemal bunu anlamaz, görmez” dedi
 
Duvar

Diğer Yazılarımız