Erdoğan: Kimseyi aç açıkta bırakmayacağız
Elazığ'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan yıkılan yapıların TOKİ tarafından yenilerinin yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Kimseyi de aç açıkta bırakmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinin yaşandığı Elazığ’a gitti. Erdoğan burada yıkılan binanın enkazı altında kalarak hayatlarını kaybeden Ayşe Civelek ile 9 yaşındaki oğlu Muhammet Salih Civelek’in cenazesine katıldı, ardından Sürsürü Mahallesi’ni ziyaret etti.
 
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazından sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Saygıdeğer kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler, az önce gerek Ayşegül hanım kardeşimiz ve yavrusu Muhammet’in, Muhammet Salih’in cenaze namazlarını birlikte eda etmiş bulunuyoruz rabbim mekânlarını cennet eylesin, cennetinde bizleri buluştursun. Tabii bu tür afetler bizler için büyük bir imtihan ve böyle bir imtihanı biz hep milletçe sabırla eda etmiş bir milletiz. Bu konuda, bu noktada teslimiyetin hep en güzel örneklerini vermişiz. Biz Bingöl depremini yaşadık, biz Van depremini yaşadık, biz Simav’ı yaşadık, biz Düzce’yi yaşadık, Sakarya’yı yaşadık, Bolu depremini yaşadık, geçmişten bu yana bir çok depremler yaşadık ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi başardı. Ve yine bir imtihandayız.”
 
‘TESLİMİYETİN EN GÜZELİNİ VERDİK’
 
“El Aziz malum Erzincan ile komşu ve Erzincan da da ne tür depremler yaşadığımızı hep biliyorsunuz. Değerli kardeşlerim şunu özellikle ifade etmek isterim biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkın da teslimiyetin en güzelini verdik, veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Az önce Diyanet İşleri Başkanımız bunun kıyametin adeta tevsiri olarak, yani insanın ölümünün bir küçük kıyamet bilenlerdeniz, böylece yaşadık. Ama bu kardeşlerimiz inanıyorum ki rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Sabi o zaten günahsız anne hakeza öyle.”
 
‘DEDİKODULARA KULAK ASMAYIN”
 
“Biz devlet olarak millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Bunun yanında da bu enkazları kaldırarak bir diğer taraftan da inşallah gerek köylerde gerek mahallelerdeki bu yıkımların yerine de süratle TOKİ olarak adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak, kimseyi de aç açıkta bırakmayacağız. Ben sizden şunu rica ediyorum. Dedikodulara kulak asmayın kimsenin olumsuz menfi propagandalarına kulak asmayın.”
 
‘DEVLETİMİZİN BİR İHTİYACI YOK’
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Paşa Mahallesi’ni ziyaretinde şunları söyledi: “Şu ana kadar çok sayıda insanımızı enkaz altından çıkarmış bulunuyoruz. Ancak tabii ki kaderi ilahi, 22 maalesef ölümüz var. Allah rahmet eylesin. Bini aşkın yaralımız var. Fakat yoğun bakımda hasta sayılarımız çok az. Kendilerine şifalar diliyorum. Şu anda da gördüğünüz gibi enkazlardaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımız can siperane buralardan aldıkları ses üzerine gidiyorlar. Bakan arkadaşlarımız sonuna kadar takipçisi olacaklar. Devletimiz tüm imkanlarını tüm kurumlarıyla beraber sürdürecek. İnşallah ama yaralı ama canlı insanımıza ulaşmanın gayreti içindeyiz. Milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmaya özellikle teşekkür ediyorum. Fakat bir şeyi hatırlatmamız lazım, bu zamanlarda bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsatlara asla bizler kapı aralamayalım. Para toplamaydı, şuydu buydu, devletimizin bu noktada bir ihtiyacı yok. Bunun kurumları bellidir. AFAD ile yapılır, Kızılay ile yapılır. Toplanır, dağıtılması gereken yerlere dağıtır. Fırsat kollayıcılara fırsat vermeyelim.”
 
Krt Tv

Diğer Yazılarımız