Ermenistan'ın Türkiye iddiasını Azerbaycan yalanladı
Ermenistan hükümeti 'bir Türk-16'sı tarafından düşürüldüğünü' iddia ettiği savaş jetinin fotoğraflarını yayınlarken, Azerbaycan'dan jet yalanlama geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'a ait iki jetin dün dağa çakılarak düştüğünü, Erivan'ın yalan söylediğini belirtti.

Ermenistan hükümeti, Türkiye'ye ait bir F-16 tarafından düşürüldüğü iddia edilen SU-25 savaş jetinin fotoğraflarını yayımladı. Türkiye'nin iddiayı yalanlamasının ardından Ermenistan hükümetine bağlı iletişim merkezinin paylaştığı fotoğraflarda, Su-25'e ait olduğu edilen enkaz görülüyor. Azerbaycan ise bu iddiaları jet hızıyla yalanladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı dün, Türkiye'ye ait bir F-16 savaş uçağının, Ermenistan ordusuna ait bir SU-25'i Ermenistan hava sahasında düşürdüğünü ve pilotun öldüğünü iddia etmişti. Pilotun ismi ise bugün Binbaşı Valeri Danelin olarak açıklandı.

AZERBAYCAN: İKİ ERMENİSTAN SU-25 UÇAĞI DAĞA ÇAKILDI

Ermenistan'ın bugünkü açıklamasının hemen ardından, Azerbaycan'dan yalanlama geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'a ait iki jetin dün dağa çakılarak düştüğünü, Erivan'ın yalan söylediğini belirtti.

Hacıyev, "İki uçak da bir dağa çakıldı, patladı ve harap oldu. Bu durum, Ermenistan askeri liderliğinin vatandaşlarına ve kamuoyuna doğru bilgi vermediğini gösteriyor" dedi. 

ALTUN YALANLAMIŞTI

Türkiye de Ermenistan'ın iddiasını kesin bir dille reddetmişti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun  "Türk F-16'sının Ermeni uçağını düşürdüğü iddiası doğru değil. Ermenistan böyle ucuz propaganda oyunlarına başvuracağına, bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilsin" açıklaması yaptı.

 

Diğer Yazılarımız