Eskişehir'de 90 kişinin korona testleri karıştı
Eskişehir'de korona virüsü testi yapılan yaklaşık 90 kişiye sonuçların yanlış bildirildiği ortaya çıktı.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yapılan Covid-19 PCR test sonuçları karıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Utku Çakırözer "90 hemşerimizin testlerinin karıştığı iddiaları ortaya atılınca konuyu Eskişehir valimizle ve hastane başhekimi ile görüştüğümüzde geçtiğimiz günlerde böyle bir olay yaşandığını doğruladılar" dedi.
 
Çakırözer sosyal medyadan yaptığı açıklamada laboratuvarda veri girişi sırasında böyle bir hatanın yaşandığını aktararak, konuyla ilgili net bilgilendirme yapılmasını istedi. Valinin konuyla ilgili soruşturma açıldığını söylediğini belirten Çakırözer, "Valimizin gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum ama il sağlık müdürlüğü ya da şehir hastanesi tarafından açıklama yapılmalı ve böyle bir hata tekrar edilmemeli" dedi. 
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde geçen perşembe günü 90 kişiye Covid-19 PCR testi yapıldığı testi negatif olanlara ‘pozitif’ olduğu bilgisi verilirken, ‘negatif’ olanlara ise test sonuçlarının pozitif olduğu bilgisi verildiği iddia edilmişti.
 
SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR
 
Testi yanlış bildirilen bazı kişiler de sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, “Bana da yapıldı. Test yaptılar, önce pozitifsin diye aradılar. 3 saat sonra yanlışlık olmuş negatifsin dediler”, “Babama da test yaptılar. Akşam Sağlık İl Müdürlüğü’nden mesaj geldi, pozitif diye. Sabah doktoru geldi sonuçlar negatif dedi. Üç gündür hastanede karantinadayız” şeklinde paylaşımlar yaptı.

Diğer Yazılarımız