Evrensel 26. yaşını kutluyor
26. yaşını kutlayan Evrensel gazetesi, Basın İlan Kurumu’nun uyguladığı baskıya dikkat çekerek, “Gazetemiz okurlarından güç alarak ayakta kaldı, bugün de ayakta kalmaya, güçlenerek yürümeye ve gerçeğe ışık tutmaya devam ediyor” dedi.

7 Haziran 1995’te yayın hayatına başlayan Evrensel gazetesi, 26. yaşına girdi. Gazete, 26. yaş gününe dair haberinde Basın İlan Kurumu’nun uyguladığı baskıya dikkat çekerek, “Gazetemiz okurlarından güç alarak ayakta kaldı, bugün de ayakta kalmaya, güçlenerek yürümeye ve gerçeğe ışık tutmaya devam ediyor” dedi.
 
 
Evrensel’in 26. yaş haberinde şu ifadeler kullanıldı:
 
Gazetemiz 26 yaşında. Yayın hayatı boyunca kapatma davaları, tekzip kararları, para cezaları ve gazete çalışanlarımıza açılan tazminat ve ceza davalarıyla uygulanan yıldırma girişimlerine karşı gazetemiz okurlarından güç alarak ayakta kaldı, bugün de ayakta kalmaya, güçlenerek yürümeye ve gerçeğe ışık tutmaya devam ediyor.
 
Eylül 2019’dan bu yana Basın İlan Kurumunun pandemiyi de bahane ederek gazetemize uyguladığı ilan ambargosuna ve yine bu süreçte çalışma arkadaşlarımıza açılan davalara karşı, okurlarımız dayanışma kampanyası başlatıyor. BİK’in 2.5 yılı aşkın süredir gazetemize uyguladığı ilan ambargosu ve bu sürede çeşitli gerekçeler öne sürülerek verdiği 103 gün ilan kesme cezasına karşı okurlarımız e-gazete aboneliği ile gerçeğe güç vermeye devam ediyor. İlan kesme cezalarına ve gazetemize dönük açılan tazminat ve ceza davalarına sanatçılar, yazarlar, aydınlar, siyasi parti ve kurum temsilcileri ve okurlarımız “Evrensel bu bedeli öder, sen oku yeter” diyerek yanıt veriyor.

Diğer Yazılarımız