Galatasaray'ın 21 yıllık Kadıköy zaferi
Fenerbahçe-Galatasaray Kadıköy'de karşılaştı. İlk gol penaltıdan geldi. Donk eşitledi, Falcao'nun penaltısı Galatasaray'ı öne geçirdi, Onyekuru farkı açtı: 3-1.

Kadıköy’deki derbide ilk golü Fenerbahçe attı. Sarı Lacivertliler 21. dakikada Max Kruse’nin penaltı golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Konuk ekip ise 40’ta Donk’un golüyle beraberliği sağladı. İlk yarı 1-1 sona erdi. Çok sayıda sarı kart çıkan maçta Teknik Direktör Ersun Yanal, 66. dakikada kırmızı kart ile tribüne gönderildi. 77. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Falcao atışı gole çevirdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Gerilimin iyice yükseldiği maçta Galatasaray’da Belhanda, Fenerbahçe’de ise Deniz Türüç kırmızı kart gördüler. Maça 10 dakika uzatma eklendi. Onyekuru 97. dakikada Galatasaray’ı 3-1 öne geçirdi. Maç bu skorla sona erdi. Fenerbahçe seyircisi “Ersun Yanal istifa” sloganları attı.

Fenerbahçe ile Galatasaray bugün toplamda 391, ligde ise 147. kez kozlarını paylaştı. Ev sahibi sahasında 20 yıldır Galatasaray’a kaybetmiyordu.

 

Cumhuriyet

Diğer Yazılarımız