Hanefi Avcı'nın rütbeleri geri alınıyor
HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı savunduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma yürütülen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) eski Daire Başkanı Hanefi Avcı'nın 20 Haziran 2022 tarihi itibarıyla rütbelerinin geri alınmasına karar verildi.

 
Avcı, katıldığı bir televizyon programında Demirtaş'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı doğrultusunda "Fikir ve konuşma özgürlüğünün ihlal edildiğini" savunmuştu.
 
Sözcü'nin haberine göre Hanefi Avcı soruşturmayla ilgili 19 sayfalık savunmasında, 2004 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Daire Başkanı görevindeyken, enerji ihalelerine fesat karıştırma operasyonunda hükümete yakın iş adamları ve bazı enerji bakanlığı bürokratlarının tutuklandığını hatırlattı ve şöyle dedi:
 
Cemaat bu durumu fırsat bilerek yönlendirmesi ile 2005 yılı başında KOM Başkanlığı'ndan cemaat operasyonu ile ben ve yakın çalışma arkadaşlarım görevden alındık. Bizden sonra cemaat örgütü KOM'da etkinlik kurdu. Beni KOM'dan aldıran cemaattir, ‘Emniyette cemaat örgütlenmesi var, kumpaslar yapıyor' diyerek, emniyet içerisinde karşı çıkan, şikayet edip karşı duran, bu konuda kitap yazan benim için nasıl böyle bir iddia da bulunulabilir?

Diğer Yazılarımız