Hastaneye kaldırılırken 'ölecek miyim' diye  sormuş!
ABD Başkanı Donald Trump'ın Covid-19'a yakalanıp hastaneye kaldırıldığı sürece ilişkin iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Amerikan basını Trump'ın hastaneye yatmadan önce, koronadan ölen arkadaşı Stanley Chera'yı hatırlatarak defalarca "Stanley Chera gibi ölecek miyim?" diye sorduğunu yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Covid-19'a yakalanıp hastaneye kaldırıldığı süreçle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Trump, hastaneye götürülme fikri karşısında korkuya kapıldı ve defalarca "Ölecek miyim" diye sordu.

'ATEŞİ 39.4 DERECEYE YÜKSELDİ, KALP ÇARPINTISI YAŞADI'

Vanity Fair dergisindeki Gabriel Sherman imzalı makalede yer alan iddia, iki farklı kaynağa dayandırıldı. Makalede şu ifadeler kullanıldı:

"Covid-19'un tehlikelerini inkâr ederek geçirdiği aylar sonrasında Trump, yardımcılarının nadiren gördüğü bir duyguya kapıldı: Korku. Beyaz Saray'a yakın üç Cumhuriyetçinin anlattığına göre, ateşinin 103 Fahreneit'a (yaklaşık 39.4 derece) yükselmesinin ve Beyaz Saray'da kendisine oksijen verilmesinin ardından görünür biçimde endişenmeye başladı. İki kaynak, Trump'ın cuma akşamı kalp çarpıntısı yaşadığını anlattı - bunlar, kendisine verilen deneysel antikor tedavisinin olası yan etkileri olabilir. Trump yüksek sesle, hastalığı yenip yenemeyeceğini sorguladı. Yardımcılarına, nisan ayında Covid'den ölen New Yorklu emlakçı arkadaşını kast ederek, 'Stan Chera gibi gidiyor muyum?' diye sordu."

STAN CHERA KİMDİR?

Stanley Chera, Trump'ın en yakın arkadaşlarından biriydi. ABD Başkanı, hastalık sürecinde komaya girerek ölen Chera'nın salgına karşı bakış açısını değiştirdiğini, bu tarihten sonra Covid-19 ile gribi bir tutmadığını söylemişti. 

'ŞİMDİ YÜRÜYEREK GİTMEZSENİZ SEDYEYLE GÖTÜRÜLEBİLİRSİNİZ'

Vanity Fair'in iddiasına göre Trump, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde güçsüz bir imaj vermemek için hastaneye yatmayı da başta reddetti. Ancak doktorların "Eninde sonunda gitmek zorunda kalacaksınız" deyip bunu 'şimdi yürüyerek yapmazsa ilerleyen günlerde tekerlekli iskemlede veya sedyede götürüleceğini' söylemesi üzerine hastaneye gitmeye onay verdi.

Diğer Yazılarımız