HDP'den gözaltılara tepki: Bu bir intikam operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'teki "Kobani eylemleriyle" ilgili olarak Ankara merkezli 7 ilde başlatılan operasyonda 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Bu kişiler arasında HDP'nin eski milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve belediye başkanları da var. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu bir intikam operasyonudur" dedi, 6-8 Ekim olaylarının sorumlusunun partisi olmadığını söyledi. Muhalefete "anti faşist bloka destek" çağrısı yapan Sancar, iktidarın HDP'den korktuğunu savundu ve "Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar" diye konuştu.

HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna ve MYK üyesi Alp Altınörs'ün de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Sırrı Süreyya Önder'in, Aksaray'da kaldığı bir otelde terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Altan Tan ise gözaltına alındığını Twitter'dan paylaştığı mesajla duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) HDP'li üyesi Ali Ürküt da Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerden HDP'li Kars Beediye Başkanı Ayhan Bilgen gözaltına alınırken çevredekilerin "Bu halk seninle gurur duyuyor" sloganı attığı anlaşılıyor.

HDP: Bu bir intikam operasyonudur

HDP'den gözaltılarla ilgili yapılan açıklamada ise "Partimize karşı bu sabah başlatılan intikam saldırısının kararı dün yapılan MGK toplantısında, savcının Saray'daki düğün töreninde alınmıştır. AKP-MHP bloğu kaybettikçe muhalefeti tasfiye etmeye çalışıyor. HDP sizin darbelerinize boyun eğmedi, eğmeyecek" denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu bir intikam operasyonudur. Yargı uzun süredir olduğu gibi iktidarın sopasını kullanmaktadır. 6-8 Ekim olaylarını sorumlusu partimiz değildir" dedi.

"Kobani eylemlerinin aydınlatılması için defalarca Meclis'te araştırma önergesi verdik. Tamamı iktidar tarafından reddedildi. Hakikatı ortaya çıkaracak adil bir soruşturma yürütülürse iktidar elindeki propaganda imkanını kaybedecekti. O nedenle o dönemin karanlıkta kalmasını istiyorlar" diyen Sancar, Kobani olaylarında kimlerin öldüğüne ilişkin bir rapor hazırlandığını ve bunun paylaşılacağını duyurdu.

Partisine 7 Haziran 2015 seçimlerinden beri "sistematik saldırı" başlatıldığını da söyleyen Sancar, "Elimizdeki demokratik imkanların tamamını kullanarak mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Diğer Yazılarımız