İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırıldı
Geçen hafta korona virüsü testi pozitif çıkan İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırıldı. Downing Street sözcüsü, Johnson'ın 'tedbir amaçlı hastaneye yatırıldığını' söyledi.

Covid-19’a yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırıldı. 10 gün önce korona testi sonucunun pozitif çıktığını duyuran 55 yaşındaki Johnson, parlamento binası ve başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Street’te karantina altına alınmıştı. Johnson’ın akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
 
Downing Street sözcüsü, Johnson’ın ‘tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığını’ söyledi. Sözcü, Johnson’ın Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanlarına teşekkür ettiğini aktardı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Başbakan, doktorunun önerisi üzerine hastaneye kaldırıldı. Virüs testinin pozitif çıkmasından bu yana semptomlar devam ettiği için tedbir amaçlı hastaneye yatırıldı.”
 
 
 
THE GUARDIAN VE RIA NOVOSTI’YE GÖRE ‘DURUM CİDDİ’
 
The Guardian’ın haberinde, “Kaynaklarımız Johnshon’ın, kendisinin ya da yetkililerinin itiraf etmeye hazır olduğundan daha ciddi derecede hasta olduğunu ve doktorlarının solunumundan endişe duyduğunu söylemişti” ifadeleri kullanıldı. Rus devlet ajansı RIA Novosti ise ‘İngiliz sağlık sistemine yakın kaynaklara’ dayandırdığı haberinde, Johnson’ın hastaneye acilen kaldırıldığını ve solunum cihazına bağlandığını öne sürdü.
 
Ancak Johnson’ın ofisi, Başbakan’ın durumunun kötüleştiği iddialarını reddediyor; ateşinin düşmemesi nedeniyle önlem olarak hastaneye yatırıldığını vurguluyor.
 
 

Diğer Yazılarımız