İstanbul’a taşradan doktor takviyesi yapılacak
Sağlık Bakanlığı’nın yeni genelgesine göre, merkez ve taşrada görev yapan doktorların talep etmeleri durumunda İstanbul’a tayinleri yapılacak ve hemen göreve başlamaları sağlanacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki merkezi İstanbul oldu.
 
Açık ara diğer kentlerin önünde yer alan İstanbul'da vaka sayısı 12 bin 231’e yükselirken, 210 kişi de hayatını kaybetti.
 
İstanbul’a yeni tedbirler
 
Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul’da yeni tedbirler için hazırlık yapılıyor.
 
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de iki salgın hastanesinin kurulacağını açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı da İstanbul’a ihtiyaç halinde sağlık personeli takviyesi yapmayı planlıyor.
 
Önceki gün 81 ile İstanbul için özel düzenlemelerin yer aldığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzalı bir genelge gönderildi.
 
Genelgede, daha önce alınan kararlar hatırlatılırken; son süreçte kamu sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve etkin yürütülmesi ve salgının yayılımının önlenmesi için İstanbul’da özel tedbirlere ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.
 
Alınan kararlar ise şu şekilde:
 
Merkez ve taşrada vazife yapan doktorların talepleri doğrultusunda İstanbul’a atamaları yapılacak ve hemen göreve başlamaları sağlanacak. Ayrıca İstanbul’da görevli aday doktorların da atamaları gerçekleştirilecek.
 
Eczacı, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni kadrosunda çalışan ve İstanbul’a atama ya da görevlendirme isteyen personelin de talepleri yerine getirilecek.
 
Ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastanelerinde çalışan diş hekimi ve personeller de pandemi süresince hizmetine ihtiyaç duyulan alanlarda görevlendirilebilecek. Yine bu merkezlerde çalışan işçilere de hakları ödenmek kaydıyla İl Sağlık Müdürlüklerince görev verilecek.
 
Bakanlık kadrolarında görevliyken bakanlık adına üniversite tıp fakültesi hastanelerinde uzmanlık eğitimini tamamlayanlar da kadrolarına dönebilecek.
 
Doğum sonrası ücretsiz izin alanlar ile yurt dışında izinli bulunanlar hariç sağlık personelinin izinleri de sonlandırılacak ve göreve dönmeleri sağlanacak.
 
 
 
Independent Türkçe, Türkiye Gazetesi

Diğer Yazılarımız