İmamoğlu'na 'Türbeye girerken ellerini arkadan bağladı' soruşturması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ne girerken ellerini arkadan bağladığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı ortaya çıktı. İmamoğlu'nun ifadesi istendi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmayı yazdı.
 
İmamoğlu, bir yıl önce İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde düzenlenen anma törenine katılmıştı. İmamoğlu, bu esnada Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un da türbesini ziyaret etmişti.
 
Pehlivan bugünkü yazısında, İmamoğlu'nun buradaki ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasından bağlaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçtiğini yazdı.
 
 
"İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi" diye yazan Pehlivan, geçtiğimiz hafta Ekrem İmamoğlu'nun ifadesinin istendiğini yazdı.
 
İBB SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA
 
Pehlivan'ın aktardığı bilginin ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından açıklama yaptı. Ongun, "Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki doğrudur" dedi, İmamoğlu'nun ifadesinin istendiğini belirtti.
 
 
Pehlivan'ın yazısının azıda ilgili bölüm şöyle:
 
Elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezindiniz diye hakkınızda soruşturma açılır mı? Açılmışı var.
 
Bundan tam bir yıl önceydi.
 
İstanbul’un Fethi’nin 567. yıldönümüydü. Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde bir anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılar arasındaydı.
 
Bilmeyenler olabilir; Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesi de aynı avludaydı.
 
ekrem-imamoglu-na-turbede-ellerini-arkadan-baglamak-tan-sorusturma-871984-1.
 
İşte, hazır olun...
 
İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.
 
İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta şu suçlamayla Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi:
 
“2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası...”

Diğer Yazılarımız