İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak beklendiğini belirterek, vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olması uyarısında bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olması uyarısı yapıldı.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Yapılan son değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde görülecek sağanağın, il genelinde salı gece saatlerine kadar kuvvetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." 
 
Doğu Anadolu için kar yağışı uyarısı
 
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, “Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları ise Van'da 3, Hakkari’de eksi 4, Bitlis’te eksi 2 ve Muş’ta 1 derece olması beklenmektedir” denildi.

Diğer Yazılarımız