İtalya'da vakkalar yeniden patladı!
Korona virüse karşı önlemlerin hafifletildiği İtalya'da, ülke çapında en az 10 farklı yerde yeni vaka patlamaları yaşanıyor. Milano Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü Massimo Galli, virüsün hâlâ dolaşımda olduğunu ve tedbirlerin bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı önlemlerin hafifletildiği İtalya’da yeni vaka kümeleri tespit edildi. Yetkililer, en az 10 farklı noktada yeni vaka patlamaları kaydedildiğini duyurdu.

 

‘VİRÜS HALA DOLAŞIMDA’

Milano Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü Massimo Galli, yeni kümelerin ortaya çıkmasının, virüsün dolaşımda olduğuna işaret ettiğini söyledi. Galli, İtalyan televizyon kanalı La7 ile söyleşisinde “Tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi.

DAĞITIM ŞİRKETİNDE ÇALIŞAN 90 KİŞİ POZİTİF ÇIKTI

Geçen hafta Caserta şehrinin Mandragone kasabası, 49 kişinin korona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından ‘kırmızı bölge’ ilan edildi. Çoğunlukla Bulgaristan göçmenlerinin yaşadığı bir apartman kompleksinde yeni vakaların tespit edilmesi ve sakinlerin kısıtlayıcı tedbirlere karşı isyan başlatmasıyla beraber ordu yardıma çağrıldı.

Bologna’da bir dağıtım şirketinde çalışan 90 kişi enfekte olurken, Toskana bölgesinde yer alan Prato ve Pistoia kentlerinde de 19 vakalık yeni bir küme tespit edildi. Agrigento’da Porto Empedocle kasabasında ise Sea Watch 3 yardım gemisinin kurtardığı 28 mültecinin korona virüsü testlerinin pozitif çıktığı, enfekte olan kişilerin bir gemide karantinaya alındığı belirtildi.

ROMA’DA DA YENİ VAKALAR TESPİT EDİLDİ 

Başkent Roma’nın dışında mültecilerin kaldığı bir bölgede de 15 kişinin enfekte olduğu, başkentin batısındaki bir hastanede ise 109 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı aktarıldı. Yetkililer, hastanede beş kişinin virüs nedeniyle öldüğünü duyurdu.

Diğer Yazılarımız