Prof. Dr. Naci Görür: Beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir
Adıyaman'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür, "Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir" dedi.

AFAD verilerine göre saat 15:38’de Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklarken depremin merkez üssü olarak Adıyaman gösterildi.
 
PROF. DR. GÖRÜR, DEPREMİ DEĞERLENDİRDİ
 
Korkutan depremin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, şu ifadeleri kullandı;
 
“7’NİN ÜZERİNDE DEPREM ÜRETMİŞ”
 
Görür, “Arkadaşlar Çelikhan/Taşdamlar'da 4,5'lik deprem oldu. Elazığ depreminden sonra ben Çelikhan-Erkenek hattı tehlike altına girdi dikkat edilmeli diye sürekli uyarmaya başladım. Bu hat 1893'de 7'nin üzerinde deprem üretmiş” dedi.
 
“ÖNE ÇEKMİŞ OLABİLİR”
 
Korkutan depremle ilgili uyarıda bulunan Görür, “Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir” ifadelerini kullandı.
 
 
HARİTA PAYLAŞIP UYARDI
 
Depremle ilgili harita da paylaşan Görür, şu ifadeleri kullandı;
 
“Yeni olan deprem Çelikhan-Erkenek fay kolunun doğu ucunda. KAF'ın Sivrice- Pütürge hattı 2020 Elazığ depremi ile kırılmıştı. Ben Elazığ depreminin Çelikhan- Erkenek hattına stres transferi yapmış olabileceğini söylemiştim. Çelikhan- Erkenek ve Maraş Türkoğlu hattı dikkatli olmalı.”

Diğer Yazılarımız