İYİ Parti Esad’la görüşmek için Suriye’ye gidiyor!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinden oluşan bir heyetin Esad'la görüşmek üzere Suriye'ye gideceğini duyurdu. Gerekli başvurunun Dışişleri Bakanlığı'na yapılacağını ifade eden Zorlu, görüşmede ele alınacak 4 ana gündem maddesini de açıkladı.

Yİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Beşar Esad ile görüşme talebiyle Dışişleri Bakanlığı’na yazı verileceğini duyurdu.
 
 
İYİ Parti Genel Merkezi’nde konuşan Zorlu, Akşener’in 5 Ocak 2020’de Meclis’teki açıklamasında ‘Esad’la görüşmeye hazır olduğunu’ açıklamasını hatırlattı.
 
“Genel başkanımızın çözüm ve uzlaşı çağrısını Dışişleri Bakanlığı’mıza resmi bir yolla bildirmeye karar verdik” diyen Zorlu, resmi yazının cuma günü ya da pazartesi günü iletileceğini söyledi.
 
 
Erdoğan sinyal vermişti
 
Bir süredir Esad’la görüşme sinyalleri veren Erdoğan G20 zirvesi sonrası Türkiye’nin Suriye ve Mısır’la ilişkileri hakkındaki bir soruyu, “Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz“ diye yanıtlamıştı.
 
 
Bu sözlerden birkaç gün sonra Erdoğan, Katar’da yıllardır ‘kanlı bıçaklı’ olduğu Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yle el sıkışmıştı.
 
Bahçeli de Erdoğan’ın Sisi’yle kurduğu teması doğru bulduğunu söyleyip “Bize göre arkası gelmelidir. Esad ile de görüşülmeli. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatmazsak bozguncular araları iyice açacaktır” demişti.

Diğer Yazılarımız