İzmir için artçı deprem uyarısı
İzmir'de can kaybına ve hasara neden olan depremin ardından bölgede 13'ü 4'ün üzerinde 67 artçı sarsıntı yaşandı. Belli semtlerde halkın evlerine girmemesi istendi.

Merkez üssü Seferihisar olan ve İzmir'i etkileyen depremin ardından artçı sarsıntılar yaşanıyor. Saat 18.15 itibariyle bölgede 13'ü 4'ün üzerinde 67 artçı sarsıntı yaşandığını bildirdi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener artçı depremlerin 15 gün sürebileceğini söyledi.

Özener, "Farklı kurumların hesapladıkları büyüklükler olabiliyor, bunlar değişebiliyor. Yaklaşık derinliği 10-12 km olan sığ bir depremden bahsediyoruz. 30-40 km'lik bir fayın kırıldığı ilk izlenimlere göre tespit ediliyor. Normal bir deprem bu. Normal faylanma depremi. Şu ana kadar, depremden 1,5 saat sonraya kadar, 21 tane deprem kaydettik. Depremler artmakta, artçıların da 1 hafta 15 gün kadar sürmesi bekleniyor. Bizim vatandaşlardan özellikle istirhamımız, kıyı bölgelerindeyseniz deprem meydana geldiği zaman meraklı gözlerle denize bakmak yerine, kıyıdan uzaklaşmasıdır."

Özener ayrıca panik yapılmamasını ve gereksiz yere trafiğe çıkılmamasını istedi.

'GECE EVLERE GİRİLMESİN'

Depremle ilgili medyaya açıklamalar yapan uzmanlar da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "En fazla sarsıntı Seferihisar, Urla, Kuşadası, Bornova, Göztepe, Bostanlı ve Mavişehir’de görülmüştür. Özellikle bu saydığım yerlerde oturanlar bu gece evlerine girmesinler" dedi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz de, “Dikkat etmek lazım, artçılar olacaktır. Şiddeti 6’ya kadar varan artçılar gelecektir hasar gören binalar varsa bunlara dikkat etmek lazım” şeklinde konuştu.

Diğer Yazılarımız