Kılıçdaroğlu: Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ başlıklı etkinlikte konuştu. “Yeni bir tek adam aramıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, siyaset üstü bir beyin takımı kurduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu konuşması başlarken gelen “İktidar” tezahüratına, “O da olacak, sabır” diye karşılık verdi ve şöyle devam etti:
 
 
‘Yeni bir sisteme oy isteyeceğiz’
*Bugün dinleyeceğiniz bir krizden çıkma programı olmayacak. Krizden alnımızın akıyla ve hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden yapısal bir krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Bu ülke krizlere girdi çıktı, bir kez daha girdi çıktı… Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışını değiştirmek zorundayız…
 
*Siyaset üstü bir beyin takımı oluşturacağız. (Kılıçdaroğlu’nun, ‘Siyaset üstü güç birliği’ olarak tanımladığı ekip, para politikaları, büyüme ve istihdam üzerine çalışacak).
 
*Ne derlerse desinler inandığım vizyondan geri adım atmayacağım. Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz.
 
 
*Size bugün bir çerçeve çizmek istiyorum. Asıl konuşmamı kapanışta yapacağım. Bugün sizleri Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın vizyonunu ortaya koymak için davet ettik. Bugün burada halkımızdan ne için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Sadece bir adaya başka bir tek adama bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Oyu herkes için daha iyi bir yaşama yeni bir Türkiye hayaline yeni bir siyaset kültürüne oy isteyeceğiz. Yeni bir sisteme oy isteyeceğiz. İşte bu yeni sistemi bugün açıklıyorum.
 
 
‘Yeni bir tek adam aramıyoruz’
*Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin değilsindir. Tek adam gitsin mi? Evet gitsin. Tek adam rejimi bitsin mi? Evet bitsin. Ancak yerine çalışan yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz.
 
 
‘Artık acımasız dönemler yaşanmayacak’
*Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı bir daha artık böyle acımasız adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak. Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Türkiye’yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline gelmiş bir Türkiye inşa edeceğiz. Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk’ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır. Ve onun vizyonunu tam anlamıyla hayata getirmek. İnşallah bize nasip olacak.
 
 
 
70 kişilik ekip
*Bugün yepyeni bir güç birliğiyle tanışacaksınız. 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum.
 
*Bu değerli 70 kişi, Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Devlet yedi gün 24 saat çalışacak. Zamanın mekânın enlemlerin boylamların ötesinde kesintisiz üreten bir Türkiye’yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum.
 
*Jeremy Rifkin, Daron Acemoğlu, Hakan Kara, Refet Gürkaynak gibi değerli isimler bizimle çalışacak. Sayın Jeremy Rifkin ile tanışacaksınız. Benim yeni endüstriyel dönüşüm başdanışmanım. Sayın Daren Acemoğlu bizimle birlikte olacak. Sayın Acemoğlu’nun gelecekte Nobel ödülünü alacağına inanıyorum
 
*Sayın Öztrak, ülkeye nefes aldıracak makroekonomik çözümleri, sayın Böke dijital kalkınma ve yeşil dönüşümü, sayın Hakan Kara ve sayın Refet Gürkaynak para politikalarını, sayın Ufuk Akçiğit istihdam politikalarını, sayın Hacer Foggo ise sosyal politikalarımızı anlatacak.
 
*Bu değerli isimlerle kurduğum sistem Türkiye’yi hızlıca karanlıktan çıkarıp aydınlığa taşıyacak. Cumhuriyet kendi özünden güç alarak yeniden şahlanacak.
 
*Bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti ne de iktidar için çalışacak. Onlar vatanları için çalışacak, Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmek, sistemi kurmak, sistemi çalıştırmaktır. Benim işim o istemi kalıcı kılmaktır. Bugün bizimle birlikte ülkeyi dönüştürmeye cesaret edenleri huzurunuza çağıracağız. Sonra ben adım adım yapacaklarımızı anlatacağım.
 
*Haydi başlayalım.

Diğer Yazılarımız