Kılıçdaroğlu Çubuk'a davet edildi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreninde saldırıya uğradığı askerin babası Mustafa Kırıkcı'yı parti merkezinde konuk etti. Kırıkcı, Kılıçdaroğlu'nu Çubuk'taki evine davet etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde cenazesine katıldığı sırada linç girişimine uğradığı asker Yener Kırıkcı’nın babası Mustafa Kırıkcı’yı, CHP Genel Merkezi’nde ağırladı.

Ziyarete, Kemal Kılıçdaroğlu’na başdanışmanlarından Kenan Nuhut da eşlik etti. Mustafa Kırıkcı, Kılıçdarolğu’nu Çubuk’taki evine davet etti.

‘YAKIN O EVİ’ DİYE BAĞIRMIŞLARDI

Ankara’nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Köyü’nde, 21 Nisan 2019 günü düzenlenen cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu’na saldırıda bulunulmuştu. Osman Sarıgün isimli kişi Kılıçdaroğlu’nu yumruklamıştı. Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından bir eve götürülmüş, bir grup saldırıyı sürdürerek “Yakın o evi” diye bağırmıştı.

Kılıçdaroğlu, evden yaklaşık bir saat sonra zırhlı araçla çıkarılmıştı. CHP’nin hazırladığı raporda “Savcılık kayıtlarına göre bölgede bulunan 700’den fazla güvenlik görevlisinin, 1,5 saat müdahalede bulunmaması, evin etrafında güvenlik çemberinin dahi oluşturulamaması, hiçbir şekilde açıklanabilir bir tablo değildir” denilmişti.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, olaydan bir gün sonra verdiği röportajda, jandarmanın evin önündeki kalabalığa müdahale etmediğini ve kendisinin devreye girmek zorunda kaldığını belirtmişti.

CHP’liler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partileri hakkında daha önce yaptığı açıklamaların sonucu bu saldırın gerçekleştiğini ifade ederek, Soylu hakkında halkı kin ve nefrete alenen tahrik gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yetkisinin TBMM’de olduğunu bildirmişti.

Kılıçdaroğlu’na saldırıya ilişkin 36 kişi hakkında dava açıldı. Klıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün “kamu görevlisini kasten yaralamak” ve “kamu görevlisine alenen hakaret” suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapsi istendi. Osman Sarıgün ise adli kontrolle serbest bırakıldı. (ANKA)

Diğer Yazılarımız