Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Sinan Ateş tepkisi: Azmettiricileri yanında barındırıyorsun
Sinan Ateş'in öldürülmesi olayı ile ilgili Bahçeli'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sinan Ateş bizim de evladımızdır. CHP, kardeşimizin, şehidimizin hakkını savunacaktır. Bu benim Ülkücülere karşı sorumluluğumdur" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
HDP'ye yönelik kapatma davası ve hazine yardımına bloke konulması ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Siyasi partilerin kapatılması askeri dönemlere ait bir dönemdir. Demokrasilerde siyasi partiler kapatılmaz. O nedenle partileri kapatıp hazine yardımını kesmek gibi demokrasi dışı uygulamaları asla kabul etmiyoruz doğru da bulmuyoruz" dedi.
 
Meclis'teki dokunulmazlık dosyaları ile ilgili ise Kılıçdaroğlu, "Bizi dokunulmazlıklarla tehdit edeceklerini sanıyorlar, parlamentonun geleneklerini ayaklar altına alıyorlar, korkmuyoruz, korkmayacağız, inandığımız yolda kararlılıkla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
"Bu ülkeye demokrasi gelince zaten onlar televizyonlara çıkamayacaktır"
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutlayan Kılıçdaroğlu, "Ocak ayının demokrasi tarihimiz açısından da medya tarihi açısındanda öneli bir yeri var. Doğru haberlere yasak getirildiğini biliyoruz, kalemini satan ama kendilerine gazeteci diyenleri de biliyoruz, düşüncesini satan, aklını saraya kiralayan sözde gazetecileri biliyoruz. Bu ülkeye demokrasi gelince zaten onlar televizyonlara çıkamayacaktır. Kalemini satmayan yürekli gazetecilerin gazeteciler günü kutlu olsun" diye konuştu.
 
"Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni nesil obüslerin TSK'ya teslim töreninde muhalefete yönelik eleştirileri sırasında salonda bulunan TSK mensuplarından bazılarının alkışlamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
Mahalle kabadayı gibi o makama oturulmaz. Erdoğan yine bildiğimiz Erdoğan'dı. Öyle bir noktaya geldi ki kendi trollü oldu. Devletin çürdüğünü de gösterdi. Yalanı, dolanı, iftiralarını da alkışlayan kurmay askerler. Şimdi iki şeye dikkat çekmek isterim, biz CHP olarak bize düşeni yaptık. Değişmeyi bildik ve başardık. Her dğişim önce dışardan başlar. Şimdi CHP gerçek anlamda halkın partisidir. Biz böyle yaptık. Statükoyu bıraktık, özgürlüğü savunduk, değişimi savunduk, varolan geçmişteki olayları aklı başında analiz ettik. Erdoğan ne yaptı? Dün eleştirdiği her şeye kendi dönüştü. Militarizmin savunucusu oldu. Dün beni siyasal olarak eleştirirken kendini askerlere alkışlatır oldu. Şahsen hiç umurumda değil, ama devletin çürüdüğünü gösterir. Siyaset koridolarında kariyer devşiren askerler koyarsanız elinizde bol yıldızlı bol apoletli Ortadoğu apoletleri kalır. Onlar savaşlardan cephelerden kaçtılar. Komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Siyaset mi yapmak istiyorlar? Çıkartsınlar o kutsal üniformayı, hizalansınlar Erdoğan'ın yanına, Perinçek'e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı. Beraber olsunlar.
 
Sinan Ateş açıklaması
 
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili  MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenen Kılıçdaroğlu, "Sinan Ateş bizim de evladımızdır. CHP, kardeşimizin, şehidimizin hakkını savunacaktır. Bu benim Ülkücülere karşı sorumluluğumdur. Yanında azmettiricileri barındırıyorsun, adalete teslim et. Bilmediğimizi mi sanıyorsun? Mafyayla fotoğraf vere vere, yanındaki gençlere yanlış mesaj verdin. Onlar da mafyacılık oynadı. Bir şehit var ortada, bu kan yerde kalmayacaktır. Şimdi çık, istediğin kadar bağır. Çünkü ülkücülük vatanseverliktir, biz vartanseveriz. Biz Sinan'ın kızlarına adaleti getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Yazılarımız