Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın çağrısına yanıt: Kurnazlık yoksa hazırız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘başörtüsüne yasal güvence’ tartışmasında ‘anayasa’ için çağrı yaptığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ”Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa her türlü desteği vermeye hazırız” yanıtı geldi.

Kılıçdaroğlu’nun önceki gece ‘başörtüsüne yasal güvence’ye dair kanun teklifi sunacaklarını açıklamasından sonra AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan’ın ‘hak ve özgürlükler mücadelelerinin tarihine atılmış çok güçlü bir imza’ konuşması yapacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı bugünkü grup toplantısında hem böyle bir sorunun bulunmadığını belirtmekle birlikte muhalefete “Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım“ diye  çağrıda bulundu.
 
Bu çağrının ardından Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi. 
 
Erdoğan’ın Aleviler hakkındaki sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şu mesajları paylaştı:
 
*Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.
 
 
*Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz.

Diğer Yazılarımız