Kılıçdaroğlu'ndan Mahir Ünal'a tepki: Bu SADAT kafası anlayışıdır
Partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu da AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a çok sert tepki gösterdi.

 
Kılıçdaroğlu, "Bu anlayış, SADAT kafası anlayışıdır" ifadelerini kullandı.
 
CHP lideri özetle şöyle konuştu:
 
"Tarih bilmiyorlar hurafelerle tarih öğrenilmez. Halkın ne konuştuğunu dahi bilmiyorlar. Ya sen hiç Karacaoğlan’ı dinlemedin mi kardeşim. Bu insanlar tertemiz Türkçeyle ne yazdılarsa bugün biliyoruz ya. Sen Yunus’u bile bilmiyorsun. Bahçeli buna sözde çok kızmış. Ne olacak koşa koşa gidecek yine kucaklayacak.
 
"Bu anlayış ne anlayışıdır biliyor musunuz? Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır. TC devletini kaldıracağız ASRİKA diye bir devlet kuracağız, başkenti İstanbul olacak, dili de Arapça olacak. Aynı kafa.
 
"(Bahçeli'ye yönelik olarak) Milliyetçilik vatanseverliktir, senin diline hakaret eden senin dilini küçümseyen bir adamla senin ne işin var?"
 
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Gezi davası tutuklularına da selam gönderdi ve şu ifadeleri kullandı:
 
"Hakim bir tek soru dahi sormuyor. Bir tek tanık bile dinlemiyor. Bir delil var mı yok mu bunu bile araştırmıyor. Vicdan sahibi olanların vicdanına havale ediyorum bu duruşmayı. Ama ahdimdir ne olursa olsun bedeli ne kadar ağır olursa olsun bu ülkeye adaleti ya getireceğim ya getireceğim. Ortası yok bu işin. Vera'yı babasıyla buluşturacağım, ahdim var. Gerçekten de bizim demokrasi tarihimizin onurlu bir sayfası olan Gezi'ye buradan selam göndermek de benim boynumun borcudur."

Diğer Yazılarımız