Korona bağlantılı çocuk hastalığı ABD'de de görüldü
Avrupa ülkelerinin ardından ABD'de de çocuklarda korona bağlantılı hastalık görüldü. New York eyalet yetkilileri, korona virüsüyle ilişkili bu hastalık nedeniyle 15 çocuğun hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

ABD’nin Covid-19’dan en fazla etkilenen kenti New York’taki 15 çocukta görülen bir enfeksiyon türü korona virüsünün çocuklar üzerindeki etkileri konusunda endişeleri artırdı. New York Valisi Bill de Blasio günlük Covid-19 bilgilendirme toplantısında şehirdeki hastanelerde yatan, çoğu korona pozitif olan 15 çocukta, birkaç gün öncesine kadar fazla rastlanmayan yeni sağlık sorunuyla ilgili yeni bir uyarıda bulundu.
 
 
BELİRTİLER ARASINDA YÜKSEK ATEŞ, İSHAL VE KUSMA VAR
 
Yetkililer, ‘potansiyel olarak Covid-19’la ilişkili çoklu sistem enflamatuar sendromu’ olarak tanımlanan, kaynağı ve nedeni belli olmayan ve bu zamana kadar sadece çocuklarda görülen hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, kızarıklık, kusma ve ishal olduğunu açıkladı. Sağlık yetkililerinin yayımladığı açıklamada, çocukların damar iltihaplanmasının da tespit edildiği belirtildi. Valilik bu belirtilerin görüldüğü 21 yaş altındaki bütün vakaların derhal bildirilmesini istedi.
 
KAWASAKI HASTALIĞINA BENZER SEMPTOMLAR GÖZLENDİ
 
New York sağlık yetkilileri, iki ila 15 yaşları arasında olan çocukların toksik şok sendromuna ve Kawasaki hastalığına benzer semptomlar gösterdiğini duyurdu. Enfeksiyonun görüldüğü çocukların dördünde Covid-19 testi pozitif çıktı, altısında antikorlar bulundu. Hastaneye kaldırılan 15 çocuktan beşinin nefes almada güçlük çektiği ve solunum cihazına bağlandığı aktarıldı. Vakalarla ilgili ölüm rapor edilmedi.
 
BAŞKA EYALETLERDE DE GÖRÜLDÜ
 
New York Sağlık Komiseri Oxiris Barbot ise erken teşhisin yanı sıra erken tedavinin de önemli olduğuna vurgu yaparak ebeveynlerden belirtiler konusunda uyanık olmalarını istedi. Barbot ayrıca Philadelphia ve Boston eyaletlerinde de benzer vakalara dair bilgi geldiğini belirtti.
 
Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) Dr. Maria Van Kerkhove, “Bazı Avrupa ülkelerinde Kawasaki hastalığına benzer semptomların gözlendiği bu inflamasyon hastalığının nadir görülüyor” dedi.
 
100’DEN FAZLA VAKA
 
İngiltere ve İtalya da dahil olmak üzere en az altı ülkede rastlanan çocuk hastalığı nedeniyle dünya genelinde 100’den fazla vaka tespit edildi. İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve İsviçre’deki doktorlar araştırmalarını sürdürüyor.

Diğer Yazılarımız