Mansur Yavaş, 200 günde yaptıklarını anlattı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve başladığı 8 Nisan’dan bugüne kadar yapılan faaliyetleri ve çalışmaları özet olarak, 'Mansur Yavaş ile 200 Gün' adlı kitapçıkta anlattı.

 Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve başladığı 8 Nisan’dan bugüne belediyenin mali durumu, personel yapısı ve yapılan faaliyetlere ilişkin 200 günlük rapor yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile de paylaşılacak rapora aynı zamanda EGO otobüsleri ve metro istasyonlarında da paylaşılacak.

37 MİLYON TL TAHSİL EDİLDİ

“Mansur Yavaş ile 200 gün” adlı kitapçığa göre, ABB’nin kişi ve kurumlardan alacakları 31 Mart’ta 900 milyon TL’nin üzerindeyken 25 Ekim itibariyle bu sayı 863 milyon TL’ye geriledi. Geride kalan 6 aylık dönemde belediye borçlu kişi ve kurumlardan 37 milyon TL tahsil edildi.

Belediyeye bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün kişi ve kurumlardan alacaklarına dair sayılar da raporda paylaşıldı. ASKİ’nin kısa vadeli takipsiz alacaklarında 26 milyon 697 bin 924 TL artış yaşanırken, takipli alacaklarında ise 72 milyon 788 bin 835 TL azalış oldu. Toplamda da alacaklardan 46 milyon 090 bin 910 TL tahsil edilerek kurum hesaplarına dahil edildi.

YAVAŞ DÖNEMİNDE 305 MİLYON TL BORÇ ÖDENDİ

Yavaş’ın göreve geldiği tarih olan 8 Nisan’da toplam kısa vadeli borç sayısı 3 milyar 484 milyon 489 bin 406 olarak kayıtlara geçti. Bu sayı ilk 100 günde 3 milyar 446 milyon 921 bin 493 TL’ye gerilerken, 200 günün sonunda 3 milyar 178 milyon 667 bin 649 TL’ye geriledi. Yavaş döneminde kısa vadeli borçlarda ödenen miktar 305 milyon 821 bin 757 TL olarak kayıtlara geçti.

200 GÜNDE 95 MEMUR PERSONEL AYRILDI

Yavaş’ın yönetiminde 29 üst düzey personel görevden alındı ve yerlerine 4 genel sekreter yardımcısı ve 25 daire başkanı atandı. 200 günde ayrılan memur personel sayısı ise 95 olarak kayıtlara geçti. Bu 95 memur personelin 38’i emekli olurken 3 kişinin görevine son verildi. 7 kişi istifa, 42 kişi nakil oldu ve 5 memur vefat etti. Kitapçıkta belediyede Ekim 2019 sonu itibariyle 29 bin 491 personelin çalıştığı belirtildi.

200 GÜNDE VERİLEN HİZMETLER DE KİTAPÇIKTA

Kitapçıkta, Ankara’da 200 günde hayata geçirilen icraatlar da sıralandı. ABB’nin hayata geçirdiği bazı hizmetler şu şekilde oldu:

-Yavaş’ın talimatıyla Bilkent’te bulunan Ankara Şehir Hastanesi’ne kent merkezinden doğrudan ulaşım sağlanabilmesi için “112 Ulus-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi (Ekspres) Hattı” hizmete girdi.
-Büyükşehir Belediyesi, UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Cinsiyet Eşitliği Komitesi Eş Başkanı oldu.
-Ankara’da ithal ağaç ve bitki alımı sona erdi, Başkent iklimine uygun bitki ve ağaç türlerinin dikilmesi kararlaştırıldı.
-Yavaş, israfın önüne geçmek amacıyla tasarruf tedbirlerinin artırılması yönünde bir genelge yayımladı.
-ABB, bisiklet altyapısının geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler kapsamında bisiklet yolu güzergahı üzerinde bulunan 5 üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı.
-Başkent’te örgün eğitim içinde yer alan öğrenciler ilk kez yaş sınırı kaldırılarak, 60 TL’ye 200 binişlik indirimli aylık abonman kartı kullanmaya başladı.
-Etimesgut Şeker Mahallesi Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Caddesi-Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu) Bağlantı yolu trafiğe açıldı.

YAVAŞ: HESAP VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hazırlanan kitapçıkta Yavaş’ın da önsözü de yer aldı. İkinci 100 günlük süreçte de sosyal belediyecilik anlayışını sürdürdüklerini belirten “İhalelerin sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması ile şeffaf belediyeciliğin Türkiye’deki ilk örneği olan uygulamamızı başka il ve ilçeler de hayata geçirmeye başladı. ‘Belediyecilik’ ile ‘yolsuzluk’ kelimelerinin yan yana gelmemesine öncülük edeceğiz. Belli aralıklarla yayınlayacağımız raporlarla halkımıza hesap vermeye devam edeceğiz” dedi. (DUVAR)

Diğer Yazılarımız