Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Ağbal'ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Kavcıoğlu, aynı zamanda faiz artırımı kararının ardından Ağbal'ı hedef alıp 'operasyon' manşeti atan ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Yerine Şahap Kavcıoğlu atandı. Kararda, Ağbal'ın 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'inci maddesi kapsamında görevden alındığı belirtildi. 
 
AĞBAL'I HEDEF ALAN YENİ ŞAFAK'IN YAZARI ATANDI  
26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Kavcıoğlu, aynı zamanda faiz artırımı kararının ardından Ağbal'ı hedef alıp 'operasyon' manşeti atan ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı.
 
Yeni Şafak gazetesi, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararına "Bu operasyonu kim adına çektiniz" manşetiyle tepki göstermişti. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın fotoğrafıyla yayınlanan manşette "Merkez Bankası’nın Türkiye’nin büyümesini frenleyecek bu operasyonu kim veya kimler adına ve hangi amaçla çektiği merak ediliyor" ifadeleri yer almıştı.
 
 KAVCIOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ
26. dönem Bayburt milletvekili olan Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu,  İngiltere Hastings College'ta işletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası AŞ'de çeşitli görevlerde yer aldı.
 
AĞBAL: GÖREVDEN ALINMAM NEDENİYLE DE ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM 
Görevden alınan Naci Ağbal da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin."

Diğer Yazılarımız