NYT: Trump yıllarca hiç vergi ödemedi
Sık sık milyarder olmakla övünen ABD Başkanı Donald Trump'ın yıllarca hiç vergi ödemediği ortaya çıktı. New York Times, Trump'ın 20 yıllık vergi kayıtlarını incelediği haberinde, ABD Başkanı'nın şirketlerini yıllar boyu zarar ediyor gibi gösterdiğini, 2016'da sadece 750 dolar vergi ödediğini yazdı.

Amerikan başkanlarının şahsi mali ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşma geleneğini bozan ve sık sık milyarder olmakla övünen Donald Trump'ın, yıllarca hiç vergi ödemediği ortaya çıktı. Trump'ın, şirketlerinin kazandığından çok kaybettiğini beyan ederek son 15 yılın 10'unda hiç gelir vergisi ödemediği, başkan seçildiği 2016 ile 2017'de ise sadece 750'şer dolar ödediği ifşa oldu.

3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde Trump'ı zor duruma sokan ifşaat, New York Times gazetesinin haberiyle geldi. Gazete, Trump'ın son 20 yıldan uzun bir süreyi kapsayan vergi beyannamelerine dayandırılan haberinde, ABD Başkanı'nın emlak imparatorluğunun ve diğer şirketlerinin ödediği vergileri inceledi.

BÜYÜK ŞİRKETLERİ İÇİN ZARAR BİLDİRİMİ YAPTI

Buna göre Trump, sahibi olduğu şaşaalı golf sahaları ve oteller dahil, en büyük işletmelerinin büyük çoğunluğu için yıllarca zarar bildirimi yaptı. Aynı zamanda, kızı Ivanka'yı danışman olarak göstererek vergi indirimi aldı.

New York Times'ın haberi, Trump'ın hem vergi kaçırdığını hem de işlerinin iddia ettiğinin aksine kötü gittiğini ima ediyor. Haberde, Trump'ın 2018'de yapılan kamuya açık vergi bildiriminde, en az 434,9 milyon dolar gelir elde ettiğini söylediği hatırlatılıyor ve bu başkanın 47,4 milyon dolar zarar etmiş göründüğü belirtiliyor. Habere göre Trump, vadesi dört yıl içinde dolacak olan 300 milyon dolarlık borçtan da şahsen sorumlu.

BAŞKANLIK KOLTUĞUNU KULLANDI

Haberde, Trump'ın başkanlık koltuğunu kullanarak para kazandığı da ortaya çıktı. Buna göre Trump, önde gelen bir başkan adayı haline geldiği günden bu yana lobiciler, siyasetçiler, mülklerinde kalmak isteyen veya sahibi oldupu kulüplere üye olmak isteyen yabancı yetkililerden yüksek miktarlarda para aldı.

TRUMP: YALAN HABER

Trump ise iddiaları yalanlayarak, New York Times'ı tamamen sahte haber yapmakla suçladı. ABD Başkanı, vergiler için “Aslında ödedim” deyip, beyannamelerin hazırlanmakta olduğunu savundu.

Diğer Yazılarımız