Erdoğan: Eyyy Avrupa Birliği kapıları açarız
Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna başlattığı askeri harekatı eleştiren Avrupa'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Eyyy Avrupa Birliği kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, SDG’ye karşı başlatılan askeri harekata gelen tepkilere karşı, “Şöyle siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz” dedi. Erdoğan, özellikle Avrupa ülkelerine de Suriye’ye IŞİD’lileri ‘ihraç etme’ suçlaması yöneltti. Ayrıca eleştirilerin devam etmesi halinde mültecilerin Avrupa’ya gitmesi için sınır kapılarını açacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

AK PARTİ ESKİMEYECEK: Değişim hayatın bir gerçeğidir. Milletimizin her bir ferdini AK Parti kadrolarında görev almak üzere partimiz safına katılmaya davet ediyorum. AK Parti hiçbir zaman eskimeyecek bir partidir. Türkiye, güvenliğinden ekonomisine her alanda kritik dönemden geçiyor. Biz de istişare mekanizmalarımızı çalıştırıyoruz.

16 BİN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK: PKK’yı destekleyip büyüterek üstümüze saldılar. Türkiye’nin dizleri üstüne çökeceğini sandılar ama başaramadılar. Tehditleri kaynağında kurutmak üzere harekete geçtik. Son 4 yılda 7 bin 500 sınırlar içinde toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Şimdi de Fırat’ın doğusunda başarıya ulaşacağına inandığımız Barış Pınarı Harekatı’nı başlattık. Türkiye’nin yaptığı diğer operasyonlar gibi amaç Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunmak.

DEAŞ’I KENDİ ÜLKELERİNDEN İHRAÇ ETTİLER: PKK’nın YPG’nin bu işgalini görmeyenler bizim Suriye’nin birliği için attığı adıma laf ediyorlar. Şöyle siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. DEAŞ’a karşı verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanların hangisi verdi? Bunlar sadece kendi ülkelerinden Suriye’ye DEAŞ’ı ihraç ettiler. Fransa’dan, Almanya’dan DEAŞ, Suriye’ye geldi. Bunlar dürüst değil. Bunlar sadece laf üretiyorlar. Biz ise iş üretiyoruz. Farkımız bu. Şu anda DEAŞ’a PKK’ya YPG’ye karşı bu mücadeleyi tüm onurumuzla sürdürüyoruz. Biz 5500 DEAŞ’lıyı geri gönderdik.

Diğer Yazılarımız