Öztrak: İktidar tank palet fabrikasının konuşulmasını engellemek istiyor
CHP yönetimi Mersin Milletvekili Başarır'a soruşturmaya tepki gösterdi

CHP yönetimi, katıldığı bir televizyon programında, Sakarya'daki tank-palet fabrikasınının Katarlılara satışını eleştirirken, “Devletin ordusu Katar'a satıldı” dediği gerekçesiyle Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısındagazetecilerin sorusu üzerine, Başarır'ın bu sözlerle neyi kastettiğini aynı programda defalarca açıkladığını belirterek şunları söyledi:

“Ama AK Parti sözcüleri Borsa İstanbul'un satışının üzerini karartmak, Katar'a satılan varlıklarının encamını perdelemek için tank palet fabrikasının konuşulmasını engellenmek için vuvuzela gibi ses çıkarmaya, trol ağzıyla konuşmaya başladılar” dedi.

Öztrak, Başarır hakkında savcıların hızlıca “resen soruşturma” başlatmasına da tepki gösterdi:

“Ama asıl ilginç olan genel başkanımız alenen tehdit edildiğinde resen soruşturma açmayan savcıların, tank palet fabrikasını satılmasını eleştiren milletvekilimize, bir kulp takıp resen soruşturma başlatmasıdır. Genel başkanımıza linç girişiminin üzerinden 1 yıl geçti, daha duruşmalar yeni başladı. Bunları not ediyoruz. Ama şunu da merak ediyoruz, Kuzey Irak'ta askerlerin başına çuval geçirilirken iktidarda kim vardı? Bu çuvala nota verdiniz mi diye sorduğumuzda ne notası, müzik notası diyen kimdi? Ordumuzun haremi ismeti kozmik odayı FETÖ'ye açan kimdi? Süleyman Şah Türbesi'ni sırtlayıp kaçıran iktidar kimdi? İdlib'te 36 askerimiz şehit olurken ses çıkarmayan kimdi?Şimdi bu asil millete bu zilleti yaşatanlar bize milliyetçilik,orduya sahip çıkma dersi verecekler. Bizim sizden alacığımız hiçbir ders yoktur. Bizim enlerimizde Kuvayi Milliye vardır, Anadolu Müdafai Hukuk vardır, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dolayısıyla kimseden ne milliyetçilik ne de ordumuza sahip çıkma dersi almaya ihtiyacımız yoktur. Bu yaptıklarınız bizi sindiremez, sonuna kadar tank palet fabrikasının peşkeş çekilmesini eleştirmeye devam edeceğiz.”

Diğer Yazılarımız