Okullarda öğretmen ve öğrencilerin maske takma zorunluluğu kaldırıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan maske kararıyla ilgili "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı da yarından itibaren okullarda öğretmen ve öğrencilerin maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu, yaklaşık 2 senedir hayatımızda olan maskeyle ilgili kritik bir açıklamalarda bulundu.
 
Erdoğan’ın açıklamasına göre, Koronavirüs Bilim Kurulu olağanüstü bir süreç dışında toplantı yapmayacak.
 
 
Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu da kalkarken, sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında bir müddet maske kullanımı devam edecek.
 
 
OKULLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
 
Erdoğan’ın açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından alınan kararlarla ilgili paylaşımda bulundu.
 
 
Bakan Koca, şunları belirtti:
 
* Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor.
 
* Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!
 
* Hatıra fotoğrafımızı çektirelim. Okullarda maske mecburiyeti kalktı.
 
 
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU KALKTI
 
Bir dizi temasta bulunmak üzere gittiği Bartın’da valilik ziyareti sonrası kameraların karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarından itibaren okullarda öğretmen ve öğrencilerin maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.
 
“Bu süreci başarıyla tamamladığımızı tüm topluma ifade etmekten mutluluk duyuyorum” diyen Bakan Özer, salgın sürecinde gerek maske gerek aşı konusunda destek veren tüm mülki amirlerle öğretmenler, öğrenciler, eğitim yöneticileri ve velilere teşekkür etti.
 
 
 
YÖK BAŞKANI’NDAN MASKE MESAJI
 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bilim Kurulumuzun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.
 

Diğer Yazılarımız