Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı: 3 ölü
Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde bir kişi silahla ateş açtı. Paris 10’uncu bölgedeki saldırıda üç kişi öldü, üç kişi yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı. Merkez sözcüsü Agit Polat, öldürülenlerin Kürt olduğunu aktardı.

Le Parisien’in aktardığına göre Paris 10’uncu bölgede Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında 69 yaşında bir kişinin silahlı saldırısında ilk belirlemelere göre iki kişi öldü, ikisi ağır dört kişi yaralandı. Daha sonra ölü sayısının üçe çıktığı bildirildi.
 
AFP’ye konuşan bölge esnafı, bir kişinin sokakta ateş açtığını ve bunun üzerine çevredekilerin kendilerini dükkanlarına kilitlediklerini söyledi.
 
 
Saldırgan Fransa vatandaşı
 
Saldırgan polis tarafından gözaltına alınırken, saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Bir seyahat firmasında şoför olarak çalıştığı belirlenen saldırganınsa 69 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğu kaydedildi.
 
 
Saldırganın suç kaydı
 
Fransa merkezli BFMTV’de saldırganın daha önce iki cinayet girişiminde bulunduğu ve 2021’de Paris 12’nci bölgedeki bir göçmen merkezine kılıçla saldırdığı bildirildi. Kılıçlı saldırının ardından tutuklanan saldırganın 12 Aralık’ta adli kontrol şartıyla cezaevinden çıktığı ve silah taşımasının yasak olduğu aktarıldı.
 
 
Paris belediye başkanından açıklama
 
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da 10’uncu bölge hükümet binasında bir psikolojik destek birimi açılacağını bildirdi.
 
10’uncu Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard’sa gazetecilere verdiği bilgide, “Elimizdeki bilgilere göre saldırı merkezin içinde oldu. Yakınındaki bir restoranda ve kuaför salonunda da silah atışları devam etti” dedi.
 
AFP’ye konuşan bir görgü tanığı da beyaz yaşlı birisinin kültür merkezinde ateş açtığını gördüklerini daha sonra bu kişinin hemen merkezin yanındaki restorana ve kuaför salonuna girerek silah atışlarını sürdürdüğünü aktardı.
 
 
Merkez sözcüsü Agit Polat: Üç Kürt öldürüldü
 
Kültür Merkezi sözcüsü Agit Polat, öldürülen üç kişinin Kürt olduğunu söyledi. Fransız makamlarının ‘bir kez daha kendilerini koruyamadığını’ belirten Polat, “DGSİ (İç Güvenlik Genel Müdürlüğü) bir kez daha güvenliğimizi sağlamak yerine bizi izliyor. Bize göre bu saldırı terörist bir eylemdir.” ifadelerini kullandı.
 

Diğer Yazılarımız